ALK's kassemester om marginmål: Der er ikke tvivl om at vi vil se en underliggende forbedring

Udgivet den 04-06-2024  |  kl. 12:27  |  
Arkiv: Foto

ALK's uændrede marginmål for sin næste strategiperiode frem mod 2028 lever ikke op til forventningerne i analytikerkorpset, der havde set frem mod en forbedring. Ikke desto mindre vil marginen underliggende blive styrket i de kommende år, understreger ALK's finansdirektør Claus Steensen Sølje.

Og at det ikke slår igennem i tallene, handler blot om, at ALK prioriterer at investere i langsigtet vækst, snarere at få banket driftsmarginen endnu højere i vejret, lyder budskabet.

- Der er ikke tvivl om, at der vil være en underliggende forbedring af marginen. Men det, vi gerne vil, er at tage den underliggende forbedring og rent faktisk investere ind i firmaet, siger Claus Steensen Sølje i et interview med MarketWire inden selskabets kapitalsmarkedsdag.

Han peger på, at ALK er kommet fra en negativ margin i årene 2017-2019 og nu venter en margin på 17-19 pct. i år. I 2025 bekræfter ALK desuden sin målsætning om en forbedring af marginen til 25 pct.

Men herfra går ALK så efter at fastholde de 25 pct., hvilket umiddelbart er i underkanten af markedets forventning om, at ALK når en margin omkring 27 pct. i strategiperioden, konstaterer børshusene DNB og Jefferies.

Og forskellen kan muligvis forklares med investeringer blandt andet for at skubbe på lanceringer af ALK's tabletter, når flere af dem, om alt går vel, godkendes til brug i børn.

- Vi vil investere i børnelanceringerne, vi vil investere i en bedre og mere balanceret pipeline. Der er også noget med vores infrastruktur, som vi gerne vil investere i, så vi kan få virksomheden til at vokse endnu mere.

- Så der er nogle ting, vi gerne vil investere ind i, i perioden 2025-2028, så vi forhåbenlig kan sikre en virksomhed med forhåbentligt tocifrede vækstrater og endnu bedre profitmarginer på den anden side af 2028, siger Claus Steensen Sølje.

Han peger samtidig på, at ALK åbner for, at der kan være år, hvor EBIT-marginen ligger lidt højere, og andre hvor den ligger lidt lavere.

På aktiemarkedet falder ALK 5,6 pct. til 144,30 kr., og det kan ifølge analytiker Benjamin Jackson fra Jefferies, hænge sammen med, at marginmålet vil lede til sænkede analytikerestimater for indtjeningen.

Det nye mål for den gennemsnitlige organiske vækst på mindst 10 pct. er ifølge Jefferies analytiker som ventet, men EBIT-marginprognosen indikerer potentiale for høje encifrede nedrevideringer af konsensusestimaterne, lyder vurderingen.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Seneste nyheder