Asien: Positiv bølge skyller hen over hele regionen

Udgivet den 11-07-2023  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktier starter tirsdagen med pæne stigninger, da investorerne håber, at denne uges amerikanske inflationsdata understøtter en nært forestående afslutning på de amerikanske renteforhøjelser, mens der tages forskud på kinesisk økonomisk stimulans til understøttelse af den aftagende vækst i verdens andenstørste økonomi.

Mandagens positive afslutning på Wall Street spilder over på de asiatiske investorer, mens de amerikanske inflationsdata onsdag afventes.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,7 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer yderligere små stigninger i de tre store amerikanske aktieindeks på knap 0,1 pct., når markedet åbner i New York senere tirsdag.

I Tokyo er der positiv stemning trods en fortsat styrkelse af den japanske yen. Effekten overskygges dog af den generelle bølge af globale kursstigninger.

- Tokyo-markedet starter højere på baggrund af højere amerikanske aktier, skriver markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo i et notat ifølge AFP.

Især de chips-relaterede aktier er i fokus med en stigning i Tokyo Electron på 1,1 pct. og i Advantest på 2,0 pct.

Også Softbank Group mærker interessen for techaktier. Aktien i tech-konglomeratet stiger 0,5 pct., mens industrirobotproducenten Fanuc øger 0,9 pct.

Nikkei 225-indekset stiger 0,3 pct., og Topix-indekset begrænser stigningen til 0,1 pct.

De kinesiske markeder håber fortsat hårdnakket på ny stimulus fra Beijings side efter gårdagens nedslående data med et stejlere drop end ventet i de kinesiske producentpriser.

- Det tyder på, at landets post-covid-opsving er løbet tør for damp, men øger forventningerne om, at politikerne muligvis kommer til at gøre mere for at støtte efterspørgslen, skriver analytikere fra ANZ ifølge Reuters.

Shanghai Composite stiger 0,5 pct., og CSI 300 øger 10,6 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong som vanligt løber i forvejen med en stigning på 1,7 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,3
Topix +0,1
Hongkongs Hang Seng +1,7
China Shanghai Composite +0,5
China CSI 300 +0,6
Taiwan Taiex +1,4
Sydkoreas Kospi +1,4
Indiens BSE Sensex n/a
Singapores STI +0,2
Sydney ASX 200 +1,1

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder