Bank of England-chef: Brexit skubber højere renter længere væk

Udgivet den 20-06-2017  |  kl. 11:44  |  

Den britiske økonomi er fyldt med usikkerheder i øjeblikket, hvor landet så småt er på vej ud af EU, og derfor er tiden ikke moden til at stramme pengepolitikken.

Det mener Mark Carney, der er chef for den britiske centralbank, Bank of England. Hans melding har svækket pundet tirsdag.

- Det er endnu ikke tid til at begynde at justere. I de kommende måneder vil jeg gerne se, i hvilket omfang svagere forbrugsvækst opvejes af andre komponenter i efterspørgslen, hvordan lønningerne udvikler sig, og ikke mindst hvordan økonomien bliver påvirket af brexit-forhandlingerne, siger Mark Carney ifølge Reuters.

De britiske forhandlinger om at forlade EU startede mandag. Der er endnu ikke kommet nyt frem, men ifølge mange iagttagere vil usikkerheden påvirke briternes forbrug og investeringer og dermed lægge en dæmper på Storbritanniens økonomi, hvor Bank of England især har fokus på en svag lønvækst, der holder inflationen nede.

Den britiske centralbank valgte i sidste uge at fastholde sin ledende rente på 0,25 pct. Centralbanken valgte ligeledes at fortsætte programmet for opkøb af obligationer på 435 mia. pund, og målet om at købe virksomhedsobligationer blev heller ikke rørt.

Dog var der tre af otte medlemmer i centralbankens pengepolitiske komité, der stemte for at hæve renten, hvilket var to flere end ved det sidste rentemøde.

Den snævre afgørelse for at fastholde renten fik i sidste uge investorerne til at spekulere i en snarlig renteforhøjelse, hvilket på valutamarkedet viste sig i form af en styrkelse af pundet.

Oven på tirsdagens melding fra Mark Carney bliver pundet dog svækket, så der går 1,2693 dollar på et pund mod 1,2758 dollar inden centralbankchefens ord.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder