Bavarian vil opruste Danmarks bioberedskab med koppevaccine - citat

Udgivet den 22-05-2017  |  kl. 08:57  |  
Bavarian Nordic - Produktion

Danmark er ikke rustet til et bioterrorangreb, for de koppevacciner, der er lagret på Statens Serum Institut, er 50 år gamle. Det vil det medicinalselskabet Bavarian Nordic lave om på.

Det skriver MedWatch.

Ifølge medicinalselskabet er den nuværende beholdning af koppevacciner "forældet, utilstrækkeligt og fyldt med bivirkninger". Bavarian håber derfor, at selskabets koppevaccine, der bærer det europæiske navn Imvanex, kan blive en del af det kommende forsvarsforlig som en opgradering af det biologiske beredskab.

Bavarians finansdirektør, Ole Larsen, peger på det østlige Afrikas ebolaudbrud i 2013 og 2014, og hvor omfattende skader, det medførte, da landene ikke havde noget beredskab. Forestillingen om et koppeudbrud er langt værre.

- Vi kan være glade for, at ebola spredes så besværligt, som den gør, via blandt andet kropsvæsker. En sygdom som kopper spredes via luften. Jeg tør slet ikke at tænke på, hvad der ville være sket, hvis det havde været et koppeudbrud i stedet for et ebolaudbrud, siger Ole Larsen.

De gamle vacciner på Statens Serum Institut virker først efter 10-14 dage, hvilket i sig selv er problematisk under et udbrud, siger Ole Larsen til MedWatch. Imvanex virker efter 3-4 dage.

/ritzau/FINANS

Amalie Kraaer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder