Bolig/Nykredit: Ser lejlighedsmarked nå mere balanceret niveau

Udgivet den 19-06-2018  |  kl. 13:51  |  

Prisvæksten på ejerlejligheder vil bremse op og markedet nå et mere balanceret niveau.

Det vurderer Nykredits cheføkonom, Tore Stramer, som blandt andet peger på et øget udbud som følge af en høj byggeaktivitet i København.

Han tilføjer, at "god skik"-reglerne, der blev indført fra starten af året, formentlig også har sat en dæmper på handelsaktiviteten i København, der dog var på et højt niveau.

- Vi venter ikke prisfald, men vi venter, at de tre-fire år med stigninger på godt 10 pct. i lejlighedspriserne er passé. Når vi kigger fremad, er det måske nærmere stigninger på 8 pct. i år og lidt mindre til næste år, siger Tore Stramer til Ritzau Finans.

"God skik"-reglerne betyder blandt andet en begrænsning af valget af lån for en husstand med en gæld på mere end fire gange indkomsten samt en 60 pct. belåningsgrad.

En mere moderat prisudvikling på boligmarkedet hilser Tore Stramer velkommen.

- Prisvæksten bliver mere moderat, og priserne vil ikke flyve i vejret med den hæsblæsende fart, som vi har set tidligere. Det skal vi ikke være kede af.

- Det mindsker risikoen for, at markedet kommer voldsomt ud af balance, og dermed kommer vi forhåbentlig også til at se en mere stabil udvikling på markedet på den længere bane, siger Tore Stramer.

Cheføkonomen venter dermed heller ikke at se prisfald, som man har set det omkring Oslo, men han ser udviklingen i den norske hovedstad som en påmindelse om, at priserne kan falde midt i en højkonjunktur.

Norge har tirsdag forlænget boliglånsreglerne om strammere krav til lån ved køb af bolig nummer to. Her kræves en udbetalingsprocent på 40 pct. i og omkring Oslo.

Ifølge Tore Stramer er markedet i Norge igen i fremgang, efter at det bundede i starten af året.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Danmark❯ 

Relaterede nyheder