B&O/Nordnet: Ser planmæssig kapitalrejsning trods formands bortgang

Udgivet den 02-06-2020  |  kl. 13:57  |  
Arkiv: Foto

Den tragiske nyhed om bestyrelsesformand Ole Andersens pludselige død får formentlig ikke betydning for den kapitalrejsningsplan på 400 mio. kr., som Bang & Olufsen søger opbakning til hos selskabets aktionærer på en ekstraordinær generalforsamling onsdag.

Det siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

- På generalforsamlingen i morgen skal man godkende kapitaludvidelsen, og pensionskassen ATP har givet tilsagn om, at man ønsker at bakke op, siger Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

- Jeg kan ikke forestille mig, det får betydning, siger han om Ole Andersens bortgang, som han kalder meget, meget tragisk.

Per Hansen mener, at Ole Andersen havde stor betydning for, hvad B&O er i dag, og peger på hans talforståelse som en af hans styrker.

- Han var jo en talekvilibrist, siger Per Hansen.

Han noterer i den forbindelse blandt andet Ole Andersens aftryk på salget af B&O Automotive til amerikanske Harman International Industries i 2015 for 1,17 mia. kr. samt et årlig millionbeløb i mindst 20 år i minimums- og licensbetalinger per enhed.

- B&O fik tilbudt en pris, der var mere værd, end hvad man kunne tjene på B&O Automotive. Så man kunne ikke forsvare ikke at sælge, og det salg bar præg af Ole Andersens fingeraftryk. Hvis man ikke selv er bedste ejer, så skal man sælge, siger Per Hansen.

Ole Andersen, der blev 63 år, har tidligere også været bestyrelsesformand for Danske Bank og Chr. Hansen.

/ritzau/FINANS

Nikolaj Schou Kesting

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder