Carlsberg aktie dykker 8 pct. efter afvist bud - analytikere peger på årsager

Udgivet den 21-06-2024  |  kl. 10:35  |  
Carlsberg - Logistik

Der er ikke meget at skåle over hos Carlsberg denne morgen, hvor det danske bryggeri har fået afvist et bud på at overtage Britvic.

Det fejlslagne opkøbsforsøg bliver taget skidt imod af investorerne, der sender aktien ned med 8 pct. til 871 kr.

Ifølge Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, er det en kraftig reaktion, der kan have flere årsager.

Britvic er en britisk læskedrikproducent, der står bag mærker som 7up og Lipton, og dermed er der tale om et selskab uden for kerneområdet, øl. Selv om Carlsberg har planer om, at den del af forretningen skal vokse, kan det alligevel vække bekymring hos nogle investorer, mener analytikeren.

Efter to afviste bud kan markedet desuden spekulere i, hvor langt Carlsberg er villig til at gå, og om det danske selskab i sidste ende kan komme til at betale en pris, der er for høj.

- Investorerne kan godt være lidt bange for, om de vil købe for dyrt, og om man kan indhente synergierne ved et opkøb af den størrelse. Samtidig vil det være et opkøb i "beyond beer", som godt nok skal vokse i "accelerate sail"-strategien, men det er måske også et område, hvor man ikke tidligere har lavet køb af den størrelse, siger Mikkel Emil Jensen.

EN STOR MUNDFULD

I det seneste bud var Carlsberg klar til at betale 1250 pence per aktie for Britvic, og det svarer til en samlet markedsværdi på 27 mia. kr. omregnet for selskabet.

Det er stort set samme størrelse som danske Royal Unibrew, der har en markedsværdi på lige under 29 mia. kr.

Efter offentliggørelsen af de afviste bud er Britvics aktie steget 15 pct. til 1167, så markedsværdien af det britiske selskab aktuelt ligger på omkring 25 mia. kr.

Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, spiller Britvics størrelse også en væsentlig rolle for dagens reaktion på markedet.

- Britvic vil være en større overtagelse, og samtidig giver det kursstof til eftertanke med en så stor overtagelse, som kan komme til at betyde noget for deres udlodnings- og aktietilbagekøbskapacitet, skriver han i en kommentar.

Han udpeger derfor tre mulige årsager til, at investorerne reagerer ved at sælge.

- Det er formentlig størrelsen, usikkerhed med hensyn til accept af tilbuddet og hvor langt Carlsberg eventuelt vil gå op, samt aktietilbagekøb/dividende, som presser aktiekursen, skriver han.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder