Coloplast/dir: NICE-anbefaling skal hjælpe med at udbrede kateter-salg

Udgivet den 26-02-2018  |  kl. 12:14  |  
Coloplast - Produktion

Den danske medicovirksomhed Coloplast har fået en britisk anbefaling af National Institute for Health and Care Excellence (NICE), som udstikker retningslinjer for anvendelse af medicin, behandlinger og procedurer i England.

Anbefalingen drejer sig om kateteret Peristeen, der bruges som behandling hos patienter med afføringsinkontinens.

Rasmus Hannemann, der er direktør for Global Marketing i Coloplast, betegner anbefalingen som en blåstempling, som skal være med til at hjælpe med at udbrede produktet, der ellers har været på markedet i mere end ti år.

- Det har været et produkt, som vi har skullet kæmpe for at få tilskud til land for land. Det er vi lykkedes med i et par håndfulde lande, men det næste har været at finde ud af, hvem der har ansvaret for at hjælpe de mennesker, der lider af kronisk forstoppelse, siger han til Ritzau Finans.

- Når man kommer med en ny behandlingsform, er der ikke altid naturligt et sted, der har ansvaret. I anbefalingen får vi anerkendt, at problemet eksisterer, at det er omkostningsneutralt og kan give bedre udfald, og forhåbentlig kan det hjælpe os med at finde ejerskabet i sundhedssystemet. Det vil være et rigtigt stort gennembrud for os, fortsætter han.

SKAL I DIALOG MED SUNDHEDSMYNDIGHEDER

Direktøren fortæller, at Coloplast indtil nu har arbejdet med at sælge produktet gennem hvert enkelt rehabiliteringscenter og de ansatte læger og sygeplejersker.

Derfor vil den danske koncern nu tage anbefalingen fra NICE med i hånden, når den fremover skal i dialog med sundhedsmyndighederne i de forskellige lande.

- Hvis vi kan få det systematiseret, kan det være en meget stor fordel for os, siger Rasmus Hannemann.

- Nu skal vi beskrive det på en måde, der resonerer med forskellige interessenter, brugere, læger, sygeplejersker og myndigheder. Det har vi så småt gjort, og nu skal vi arbejde med landene om, hvordan vi går til de konkrete muligheder, uddyber han.

VIL PÅVIRKE SALGET

Direktøren forventer, at anbefalingen fra NICE kan komme til at rykke på salgstallene i en positiv retning, men han afviser at fortælle, hvor meget produktet sælger for nu, og hvor meget det forventes at rykke sig.

- Det vil jeg i høj grad håbe, at det gør, og det vil da også være min forventning, at det gør (sætter gang i salget, red.), siger han.

- Det er stadig en vækstkategori for os efter ti år. Jeg kan ikke sige, hvor meget vi sælger af det, men det er i høj grad stadig en vækstkategori. Vi har stadig en stor del af potentialet foran os og ikke så meget bag os, fortæller direktøren.

Rasmus Hannemann fortæller, at produktet lige nu allerede har godt fat i England, Frankrig, Holland og Italien, og at produktets salg er baseret på ti lande lige nu - selv om det udbydes på flere end ti markeder.

Anbefalingen fra NICE har krævet, at Coloplast har indleveret blandt andet klinisk dokumentation for produktet, men ifølge Rasmus Hannemann har det ikke været en ekstraomkostning.

VIL DOKUMENTERE MERE

Coloplast har tidligere talt om fremadrettet at lavere flere kliniske data, som kan bevise og dokumentere, at produkternes effekt er bedre og adskiller sig fra konkurrenterne.

Formålet med at dokumentere produkternes kliniske effekter er at skabe en ny kategori i tilskudssystemerne, der findes på mange af de markeder, som Coloplast opererer på.

Ved at lancere produkter i nye tilskudskategorier har selskabet mulighed for at sikre, at der betales flere penge for produktet, mens det også bliver sværere at erstatte Coloplast-produkterne med konkurrenternes.

Medicokoncernen går dog ikke efter at få højere priser for Peristeen-produktet i kølvandet fra anbefalingen.

- Nej, det gør vi ikke. Prioriteten er volumen mere end pris. Det handler om, at vi skal have flere patienter, og det er et fint og profitabelt produkt. Så det gælder ikke om højere priser, men hvordan vi kan komme dybere ind i kategorien, siger Rasmus Hannemann.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder