Damgaard afviser fejl i software

Udgivet den 07-03-2000  |  kl. 16:42  |  

København--7. marts--NetPosten--Damgaard fjerner nu enhver mulighed for fejlanvendelse af økonomistyrings-systemet, Damgaard C5 version 1,8. Det sker efter at dagbladet Børsen og Nordjyske Stiftstidende i dagens udgaver, har omtalt muligheden for, at der i særlige tilfælde kan ske forkert brug af en enkelt version i en af Damgaards fire produktserier, Damgaard C5 version 1,8.

I artiklerne oplyses det, at mellem 500 og 1000 brugere kan misbruge en fejl i økonomistyrings-systemet, Damgaard C5 version 1,8. Ifølge de to aviser kan et hul i softwaren udnyttes til at slette allerede bogførte posteringer. Derved kan superbrugere af systemet ifølge de to aviser potentielt begå mandatsvig eller svindel. Det afvises imidlertid af Damgaards administrerende direktør, Preben Damgaard.

- Der er tale misforståelser i de to artikler. Det her er ikke en problem-stilling som vedrører enkelte firmaers ERP-løsninger, men alle udbydere af software-løsninger til PC-baserede systemer. Det er ganske enkelt en konsekvens af, at branchen har valgt at operere med de såkaldte åbne standarder, siger adm. direktør, Preben Damgaard, Damgaard A/S

Damgaard afviser derfor også, at der er tale om et reelt problem. Det er udelukkende super-brugere, der har adgang til den omtalte slette-funktion, der kan foretage ændringerne. Benytter superbrugeren slette-funktionen skal brugeren først ignorere en indbygget advarsel i systemet. Superbrugeren skal derudover godkende, at de allerede
bogførte posteringerne bliver slettet. Endelig sikrer ekstra sikkerhedsrutiner i Damgaard C5 version 1,8, at misbrug eller allerede bogførte posteringer, der slettes ved en fejl, vil blive opdaget af virksomhedens revisior.

Muligheden for at superbrugere uretmæssigt - og trods flere advarsler - alligevel vælger at slette oplysninger i en virksomheds økonomi-systemer foreligger ikke kun for superbrugere af Damgaard C5 version 1,8. Den mulighed foreligger for alle superbrugere - også superbrugere i konkurrerende systemer.

Alligevel har Damgaard A/S i Birkerød i dag besluttet, at fjerne enhver tvivl om sikkerheden i Damgaard C5 version 1,8. Samtlige Damgaards danske forhandlere bliver nu orienteret om og instrueret i, hvordan systemet tilrettes så forkert brug eller direkte misbrug forhindres. Samtidig orienterer Damgaard A/S de kunder, som har Damgaard C5 version 1,8, om hvordan virksomheden undgår at slette allerede bogførte posteringer ved en fejl.

- Vi mener ikke, at der er noget reelt problem, men vi kan ikke leve med, at der bliver skabt tvivl om sikkerheden i nogen af vores produkter, siger adm.direktør Preben Damgaard, Damgaard A/S.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:53 Ringkjøbing Landbobank får flere påbud efter tilsynsbesøg
17:49 Europa/aktier: Stigninger på britisk valgdag, men mest til tyske Continental
17:31 Fransk højreparti er langt fra flertal i meningsmålinger
17:15 Nvidia ses sælge for gigantisk milliardbeløb i Kina i år trods amerikanske restriktioner
17:05 Torsdagens aktier: Zealand igen i rekord i plusmarked med usikkerhed under overfladen
17:01 Torsdagens obligationer: Renten stod tæt på stille på fridag i USA og før jobrapport
16:32 Erhvervsorganisation frygter fiasko i historisk udbud for havvindmøller
16:02 Mærsk kan atter se fragtraterne stige: Vigtigt rateindeks er næsten firedoblet på et år
16:01 Noble/Sadif Investment: Hæver til "stærkt køb" fra "hold"
15:24 Norwegians børsværdi skrumper mere end 1,3 mia. kr. efter nedjustering
15:08 ECB's cheføkonom lufter bekymringer over høj inflation skabt inden for EU
14:59 Power tjener millioner igen - men omsætningen er faldet
14:22 USA/tendens: Lukket på grund af uafhængighedsdag - futures i overvejende plus
14:08 EU går videre med midlertidig told på kinesiske elbiler
14:07 Tørlastindeks falder for anden dag i træk
13:59 Frankrig indsætter 30.000 betjente i forbindelse med parlamentsvalg
13:54 Valuta: Mindre styrkelse af pund på valgdagen mens dollar svækkes
13:54 Dansk Vestas- og Siemens Gamesa-kunde afviser ikke køb af kinesiske vindmøller
13:31 Novo ser flere begrænsninger i studie der kæder supersællerter sammen med sjælden øjenlidelse
13:12 Europa/aktier: Fremgang på britisk valgdag - især til tyske Continental