Danske Bank/fmd.: 2018 var et lavpunkt

Udgivet den 18-03-2019  |  kl. 15:38  |  

- Så det blev et lavpunkt 2018 for Danske Bank.

Så kort opridser bestyrelsesformand Karsten Dybvad året, der gik med hvidvasksag i Estland.

- Det var et år, der ikke blev håndteret med tilstrækkelig åbenhed og handlekraft, og som vi ganske enkelt ikke kan være bekendt, siger Karsten Dybvad på bankens generalforsamling mandag eftermiddag i København.

Kasten Dybvad blev formand for Danske Banks bestyrelse i december 2018, hvor han afløste Ole Andersen. Forud gik også en direktørfyring af topchef Thomas Borgen, der officielt fratrådte 1. oktober sidste år.

- Estland-sagen, hvidvask-skandalen eller sagen om mistænkelige transaktioner.

- Det er historien om en sag, der ikke er blevet tilstrækkeligt godt håndteret fra ledelsens side. Om advarsler, der ikke blev reageret hurtigt og konsekvent nok på, og om forhold, der ikke tids nok blev undersøgt tilstrækkeligt, siger bestyrelsesformanden fra talerstolen.

Danske Bank har tidligere meddelt, at den ikke skal have økonomisk fordel af de mistænkelige transaktioner, der har fundet sted i Estland. Samlet er der sat 1,5 mia. kr. til side, som er beløbet, banken har estimeret, der er blevet tjent på hvidvask.

- Bliver indtjeningen ikke konfiskeret af myndigheder, vil banken derfor donere den samlede, estimerede bruttoindtægt til en fond, der skal fremme bekæmpelsen af hvidvask og økonomisk kriminalitet. Fonden vil blive etableret uafhængigt af Danske Bank med en uafhængig bestyrelse.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
19/07/19

 
3,78%
 
19/07/19

 
3,58%
 
19/07/19

 
3,35%
 
19/07/19

 
1,07%
 
19/07/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder