Demant/Jyske: Både anbefaling og kursmål sættes ned

Udgivet den 29-04-2019  |  kl. 09:07  |  

Jyske Bank ser risiko for, at vækstmomentum for høreapparatvirksomheden Dement vil aftage yderligere i første halvår, og banken mener derfor, det er tid til at tage en pause for yderligere køb af aktien.

- Vi sænker vores anbefaling på Demant til "hold", da vi ikke længere ser de store kurstriggere i aktien på kort sigt, skriver aktieanalytiker Janne Vincent Kjær fra Jyske Bank i et notat.

Kursmålet er ved samme lejlighed blevet reduceret til 220 kr. fra 235 kr.

Ifølge analytikeren vil fokus rette sig mod den kvartalsvise opdatering i maj, hvor selskabet står overfor en række udfordringer, herunder en ny sundhedsreform i Frankrig, der forlænger prøveperioden til minimum 30 dage.

- Dette vil udskyde salgstidspunktet, hvorfor Demant kommer til at mangle en måneds omsætning i første halvår.

- Dette blev allerede flaget i forbindelse med årsregnskabet i februar måned, men ledelsen pointerede på den årlige høreapparatmesse i USA, at det vil resultere i en betydelige nedgang i detailforretningen i første halvår, skriver Janne Vincent Kjær.

Ifølge bankens oplysninger udgør Frankrig cirka en femtedel af omsætningen i detailforretningen.

HÅRD KONKURRENCE PÅ MARKEDET

Ud over udfordringerne i Frankrig ventes den hårde konkurrence på markedet at have bidraget til en svag start på året. Jyske Bank ser en risiko for, at væksten falder yderligere tilbage i første kvartal, inden vækstmomentum accelererer gående ind i andet halvår drevet af lanceringen af Oticon Opn S på de fleste store markeder i løbet af marts.

- Meget tyder således på, at volumenvæksten vil være meget begrænset i første kvartal. Vi estimerer en volumenvækst i engrossalget af høreapparater på 2-3 pct. i første halvår, hvilket er lavere end markedet som helhed.

- Det burde dog ikke komme som den store overraskelse i kølvandet på ledelsens udmeldinger på AAA-messen, men vi kan ikke afvise, at det kan give anledning til bekymringer omkring helårsguidance, da 2019 bliver meget back-end loaded i stil med 2016, hvor 60 pct. af indtjeningen faldt i andet halvår, skriver Jyske Bank-analytikeren.

I forhold til Opn S er det endnu for tidligt at konkludere på, hvordan lanceringen er gået, men feedback fra kunderne har ifølge analytikeren dog været positiv, ligesom testresultaterne ser lovende ud.

- Der burde således være mulighed for en succesfuld lancering, men vi skal formentlig hen imod slutningen af året, for at vi får tydelige beviser herfor, skriver Janne Vincent Kjær.

Demants aktie er mandag åbnet 1 pct. lavere i 198,95 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder