Det kræver økonomisk medvind for Coloplast hvis toppen af prognose skal nås

Udgivet den 06-06-2024  |  kl. 14:50  |  
Aktie tabel

Coloplast har i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag fastholdt sin langsigtede prognose under strategien Strive25. Hvis den øvre ende af selskabets forventninger til den organiske vækst skal indfries, vil det imidlertid kræve, at modvind i Kina og inden for divisionen Urologi lægger sig.

Det fortæller Anders Lonning-Skovgaard, der er finansdirektør i Coloplast, ved selskabets kapitalmarkedsdag.

I sin nuværende strategi, Strive25, venter Coloplast en organisk vækst i niveauet 8-10 pct. og dertil en driftsmargin, EBIT, før særlige poster på mere end 30 pct. efter 2024/25.

Det vil dog kræve, at væksten fra produkter til kvinder i divisionen Urologi øger momentum. Dertil er det en forudsætning, at forretningen i Kina kommer op i omdrejninger. Den kinesiske forretning har siden coronapandemien været negativt påvirket, og aktuelt er det dårlig stemning blandt forbrugerne, der presser væksten.

Omvendt forventes fortsat momentum i den kroniske forretning, der omfatter Stomi og Kontinens, samt Avanceret Sårpleje og Stemme & Respiratorisk Pleje samt et bidrag på 1 pct. fra Kerecis at øge den organiske vækst i 2024/25.

- Vi bekræfter vækstforventningerne på 8-10 pct., og det er klart, at hvis vi skal være i den øvre ende, skal alle cylindere køre på samme tid, siger Anders Lonning-Skovgaard.

Coloplast venter dertil langsigtet, at driftsmarginen, EBIT, vil komme over 30 pct. før særlige poster efter 2024/25. Her forventes blandt andet aftagende inputomkostninger sammen med lavere fragt- og energipriser at bidrage til indtjeningsgraden.

Imens ventes opkøbet af Kerecis at presse indtjeningsgraden med 100 basispoint fra en fortsat udvidelse af kommercialiseringen af det islandske selskabs produkter, mens høj løninflation i Ungarn og opstartsomkostninger for Coloplasts fabrik i Costa Rica også ses tynge.

- Hvad angår marginerne, venter vi, at pres fra inputomkostningerne vil aftage ind i næste år, men vi har også en del at arbejde med, hvad angår skalerbarheden. Det arbejder vi også på for at sikre, at det vil bidrage til marginforbedringerne i fremtiden. Med integrationen af Atos har vi også trukket omkostningerne ud i den forbindelse, så der er flere ting, vi kan arbejde med, for at sikre marginvæksten, fortæller finansdirektøren.

Coloplast har i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag også gentaget sine forventninger til det indeværende regnskabsår 2023/24. Her venter medicoselskabet uændret en organisk omsætningsvækst på omkring 8 pct., en salgsvækst i kr. på 10-11 pct. og en EBIT-margin på 27-28 pct. før særlige poster.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Seneste nyheder