DK Trends: Har sælgerne fået overtaget?

Udgivet den 04-03-2012  |  kl. 08:02  |  

Ugens raket er Thrane & Thrane, der er steget med 36 pct. Stigningen skyldes, at selskabet har fået en uopfordret tilkendegivelse fra en tredjepart. Thrane & Thrane-aktien har brudt den gamle top og er handlet over 400 for første gang. Den uopfordrede forspørgsel har fået andre Midcap-selskaber til at stige, blandt andet IC Companys og Solar. Man har tidligere set en lignende forspørgsel på blandt andet Satair før et konkret købstilbud. Thrane & Thrane-aktien er faldet tilbage, hvilket giver mulighed for opsamling.

A. P. Møller fremlagde mandag et regnskab, der skuffede markedet, og aktien faldt tilbage under 44.000, men har siden rettet sig og stiger - vi anbefaler, at man samler op på niveauet. Nærmeste modstandsniveau er 48.000 og herefter i niveauet 51 - 52.000. Momentum på månedsniveuet fortsætter den stigende tendens.

Pandora er blevet kraftigt presset efter regnskabet. Støtteniveauet 70 er blevet testet, som også var tilfældet i slutningen af januar måned. Der er lagt op til en mulig rebound i den kommende tid, da RSI på dagsniveauet er nede i 35 ud af 100.

D/S Norden er regnskabsaktuel på mandag. Aktien er steget godt 22 pct. siden årsskiftet. Den seneste måned har aktien testet modstandsniveauet 164, men har ikke haft Momentum til at bryde igennem. RSI er i 98 på ugebasis på trods af den vandrette formation i aktien de seneste 17 dage. Momentum har etableret et topformation på ugebasis, mens den stigende tendens på månedsniveauet fortsætter. Bryder aktien igennem modstandsniveauet, er nærmeste modstand ved 180.

Fredag kommer Royal Unibrew - aktien har haft svært ved af følge med den generelle markedstendens. Aktien har bevæget sig vandret i niveauet omkring 340 i februar. Den vandrette formation har sendt RSI ned i niveauet 70 på ugebasis. MACD og Momentum er begge faldet tilbage på ugebasis og har etableret en topformation. Momentum på månedsniveauet har også etableret en topformation og er faldende. Vi ser dog en række kurstriggere for foråret og sommeren, da der kommer en række internationale sportsarrangementer til Europa i år med OL i London og EM i blandt andet Polen. Vi anbefaler køb af aktien på niveauet.

I sidst uge anbefalede vi køb af Carlsberg. Aktien har tabt lidt styrke, men er fortsat i den stigende trendkanal. Endvidere ser vi fortsat et par interessante kurstriggere i de mange sportsbegivenheder der ertil sommer. DSV banker igen på modstandsniveauet 130 - og det er trejde gang indenfor 9 dage.

Teknisk indikerer RSI fortsat, at der er brug for en korrektion i markedet. RSI er på ugebasis i niveauet 97 ud af 100. Momentum har etableret en topformation på ugebasis og er faldet lidt tilbage. MACDs hastighed er også aftagende, men der er endnu ikke etableret en topformation. Nærmeste modstandsniveau for indekset er 460, men nærmeste støtteniveau er ved 440, som er toppen fra juli sidste år.

Det korte glidende gennemsnit på ugebasis har sit støtteniveau i 448 og det lange glidende gennemsnit har sin støtte ved niveauet 398. Der er fortsat et stort "gap" i niveauet 417,11 - 422,67, som er tilbage fra månedsskiftet januar/februar i år. Vi anbefaler, at man hæver sine stop-loss niveauer for at beskytte sine gevinster i forbindelse med en korrektion.

 

Udgivet af: lp@netposten.dk

Seneste nyheder

17:52 Europa/lukning: Tysk kemikaliekoncern sendt op efter købstilbud
17:37 Samsung nærmer sig fyringsrunde i Sydøstasien og Australien
17:02 Tirsdagens aktier: Bekymring for situationen i Mellemøsten satte ekstra fart på nedturen
17:01 Tirsdagens obligationer: Statspapirer var "sikker havn" på dag med Mellemøst-bekymring
16:31 Iransk missiltrussel får frygt-indekset til at stige stejlt og aktierne til at falde
16:17 Boeing overvejer gigantisk aktiesalg: Vil rejse mindst 10 mia. dollar
16:08 Vigtig amerikansk indikator for aktiviteten i industrien skuffer
16:02 Flere ledige stillinger på jobmarkedet i USA i august
15:48 USA/åbning: Apple tynger og rød aktiestart i New York
15:20 Mærsk i fokus på grund havnestrejke i USA: Et bump på vejen mod faldende fragtrater mener Sydbank
14:51 USA/tendens: Aktier står til at falde før ugens første jobtal
14:25 Baltic Dry-indekset falder 2,6 pct.
14:07 Apple ser lavere efterspørgsel efter ny iPhone vurderer storbank - aktien dykker
13:48 Europa/aktier: Tysk kemikaliekoncern stryger op efter købstilbud
11:39 Obligationer/middag: Laveste tiårige rente i to år efter opbremsning i inflationen
11:27 Inflation går under 2 pct. for første gang i tre år: Økonomer spår lavere renter
11:24 Aktier/middag: Revanche til de defensive anført af Novo mens Mærsk og Vestas falder
09:52 Mærsk-aktien udsat for gevinsthjemtagning efter stærk periode
09:27 DNB ser uforløst potentiale i NTG efter køb af tysk selskab
09:23 Aktier/åbning: Novo til tops - Mærsk, DSV og Vestas i den tunge ende