DSV/CFO: Godt at alle tre divisioner klarer sig fint

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 09:52  |  

- Alle tallene flugter godt med de planer vi har lagt, og det gode ved dagens regnskab er, at de tre divisioner alle sammen klarer sig fint.

Det siger DSV Panalpinas finansdirektør, Jens Lund, efter morgenens endelige regnskab for tredje kvartal, og han fortsætter:

- Det er jo lidt specielt. Nogle gange så er der den ene af dem, der hænger en lille smule. Nu viser hver division fremgang, siger Jens Lund.

EN NY RUNDE MED COVID-19-UDFORDRINGER

Finansdirektøren fremhæver, at der med covid-19-pandemien er en situation, hvor markedet stadig er meget turbulent, og der er en højere grad af usikkerhed end ellers.

- Nu har vi været igennem en runde med covid-19, og vi vil selvfølgelig have noget af det samme fokus i anden omgang, fremhæver Jens Lund.

VALUTAMODVIND

Indtjeningen er i kvartalet negativt påvirket af modvind fra en svækket dollar, og andre valutaer der følger den amerikanske.

- Der er vi faktisk påvirket negativt med 75 mio. kr. på vores driftsindtjening. Hvis vi havde haft de samme valutakurser som sidste år og den samme indtjening, så havde resultatet været over 75 mio. kr. højere, siger finansdirektøren, og uddyber:

- Nu tjener vi jo gode penge, så vi skal ikke brokke os over valuta. Vi skal koncentrere os om at drive forretning.

AKTIETILBAGEKØBSPROGRAM GENOPTAGET

DSV Panalpina har i forbindelse med dagens regnskab annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 6 mia. kr., der løber frem til udgangen af april.

- Vi har systematisk lavet aktietilbagekøb de sidste 15 år. Når vi har tjent nogle penge, så sender vi dem tilbage til aktionærerne.

Da covid-19 kom var DSV Panalpina i gang med et aktietilbagekøbsprogram, som blev sat i bero.

- Hvilket man godt kan forstå. Fordi man siger, lad os lige lade være med at bruge nogle penge, fordi vi ikke lige ved hvad, der kommer til at ske.

Før aktietilbagekøbsprogrammet blev sat i bero havde selskabet købt egne aktier for cirka 3 mia. kr., og sidste år nåede programmet op på cirka 4,9 mia. kr.

Finansdirektøren vurderer, at dem, der står for det nye aktietilbagekøbsgram, kan købe for cirka 2 mia. kr. i år, hvilket bringer aktietilbagekøbet tæt på sidste års niveau.

- Det er lidt mindre end det cash flow vi generer. Det vil sige, at vi jo har en konservativ tilgang til tingene, og at vi passer på firmaet, siger Jens Lund.

Generelt arbejder DSV Panalpina ifølge finansdirektøren på at levere penge tilbage til investorerne, og selskabet gør som det har aftalt med investorerne med hensyn til kapitalallokeringen.

FORTSAT PÅ INDKØB

DSV Panalpina har nydt godt af integrationen af de mange opkøb i løbet af årene, og investorerne ser ifølge Jens Lund gerne, at selskabet fortsætter med at købe firmaer.

Selskabet annoncerede tirsdag opkøbet af Prime Cargo, der har hovedsæde i Kolling, fra japanske Mitsui-Soko Group.

- Set i forhold til DSV's størrelse, så er det en overkommelig opgave. Det udgør måske 0,5 pct. af vores butik, udtaler Jens Lund om opkøbet.

- Vi har meget stor fokus på at lave Panalpina færdig. Det er, som du kan se af tallene, vi også godt under vejs med. Vi ligger lidt forud for de planer vi har lagt. Nogle ville måske ligefrem sige, at regnskabet er lidt kedeligt, pointerer finansdirektøren.

UDSIGTERNE FOR FRAGT

Selskabet har nydt godt af højere fragtrater som følge af begrænset kapacitet på flyene, hvor mange holder på jorden som følge af covid-19-pandemien.

- På et tidspunkt kommer der en vaccine, der i et eller andet omfang vil kræve noget kapacitet. Når der er mindre kapacitet til rådighed, og markedet opfører sig underligt. Så er det småbøvlet, pointerer Jens Lund.

- Priserne er volatile. Det er derfor man har en speditør, der kan finde rundt, så man kan få flyttet sit gods. Selv om priserne er høje, så får de en rigtig pris, fremhæver han, og fortsætter:

- Vi kan jo ikke rigtigt tage ansvar for, at der mangler kapacitet, fordi flyene ikke kan flyve. Vi må fokusere på, at håndtere situationen bedst muligt.

JUSTERING AF SÆRLIGE POSTER

DSV Panalpina har justeret forventningerne til de særlige poster i 2020 ned til cirka 2100 mio. kr. fra tidligere ventet 2300 mio. kr.

- Vi har lavet en plan for integrering. Her går det måske lidt bedre end ventet. Det kan både være til afskedigelse af medarbejdere, men det kan også være at du skal ud af den bygning, siger Jens Lund.

- Faktisk har det vist sig, at der har været stor efterspørgsel efter logistikbygninger. Der har vi måske været lidt konservativ, vurderer han.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder