Europa/aktier: Energi i toppen og ejendomsaktier i bunden af Stoxx 600

Udgivet den 28-03-2023  |  kl. 12:59  |  

Stigningerne på de europæiske aktiebørser er aftaget en del tidligt på eftermiddagen tirsdag i forhold til niveauet tidligere på dagen.

Det er sket i takt med, at plusser til bankerne er blevet reduceret, efter at de fra åbningen havde været blandt de mest stigende.

Mandag i USA var der plusser til finansaktierne, herunder ikke mindst til regionalbankerne, efter at holdingselskabet bag First Citizens Bank overtog resterne af Silicon Valley Bank fra de amerikanske myndigheder.

Det skabte mere ro om sektoren og understøttede også bankaktierne i Europa tirsdag morgen. Siden er stemningen dog vendt, og sektoren ligger næsten uændret i brede S&P 500-indeks tirsdag ved 12.45-tiden.

Samlet ligger S&P 500 også næsten uændret, selvom aktier inden for energi trækker op med 1,8 pct., mens ejendomsselskaber tynger med et fald på 2,8 pct.

I bunden af indekset ligger det tyske ejendomsselskab Aroundtown med et fald på 12,9 pct. til rekordlave 1,3355 euro. Det franske finanshus Exane BNP har bidraget til stemningen om aktien ved at sænke kursmålet til blot 1 euro fra tidligere 2,5 euro.

Aktierne i norske lakse- og skaldyrsproducenter er tirsdag desuden presset af den norske regerings forslag om en akvakulturressourcerenteskat på 35 pct.

Blandt selskaberne i den sektor ligger Mowi 0,1 pct. lavere, Salmar sætter sig 1,7 pct., Grieg Seafood falder 0,1 pct., mens færøske Bakkafrost, der ligeledes er noteret på børsen i Oslo, ligger med et minus på 0,2 pct.

Skatten har mødt stor modstand i fiske- og skaldyrsektoren, som har sagt, at de oprindelige planer om en sats på 40 pct. ville have gjort investeringer i sektoren urentable.

På børsen i London er aktien i Ocado vendt fra et plus fra åbningen til et minus tirsdag ved 12.45-tiden på 5,7 pct. Det britiske onlinesupermarkeds joint venture med Marks & Spencer har ellers præsteret bedre end ventet i første kvartal, viste tal tirsdag morgen.

I det forskudte første kvartal er salget steget med 3,4 pct. til 584 mio. pund, hvilket er over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 570 mio. pund.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯