Europa/aktier: Nervøse markeder returnerer til rødt land

Udgivet den 04-09-2015  |  kl. 13:02  |  

Efter to dage med stigninger er de europæiske aktiemarkeder fredag middag vendt tilbage i rødt terræn. Det sker frem mod den amerikanske jobrapport for august, som kan pege i retning af, om den amerikanske centralbank snart vil hæve sin ledende rente.

Ved 12.30-tiden falder det paneuropæiske Stoxx 600-indeks med 1,9 pct., mens der på børserne i London, Paris og Frankfurt er indeksfald på mellem 1,7 og 2,1 pct.

- Markederne er meget nervøse i forhold til udsigterne for verdensøkonomien, og hvad en amerikanske renteforhøjelse vil betyde i den sammenhæng, vurderer William Hobbs, der er chef for aktiestrategi hos Barclays, over for Bloomberg News.

Det er kl. 14.30 dansk tid, at tallene for den amerikanske beskæftigelse i august bliver præsenteret. Ifølge Bloomberg News venter økonomerne, at der i den sidste sommermåned blev skabt 217.000 job uden for landbruget mod 215.000 måneden før. Dertil er der estimeret en arbejdsløshed på 5,2 pct. mod 5,3 pct. i juli.

Blandt de europæiske selskaber er der inden for den mere luksuriøse og kosmetiske branche kurstæsk til selskaber som L'Oreal og Burberry, der falder henholdsvis 3,4 pct. og 2,6 pct.

Også den franske luksusproducent Kering, der er mest kendt for at stå bag luksustøjmærket Gucci, må notere et fald på 4,6 pct., efter at Goldman Sachs har anbefalet at sælge selskabets aktier.

Inden for energisektoren er der igen fald i oliepriserne, idet både den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie ligger med lavere priser fredag sammenlignet med torsdag. Oveni det har Barclays ifølge Bloomberg News skruet ned for sine prisforventninger til den flydende råvare.

Et af de brancherelaterede selskaber, BP, falder 3,1 pct., efter at Bank of America har sænket sin anbefaling på olieselskabets aktie til "underperform", skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Europa❯  Aktier❯  Middag❯ 

Relaterede nyheder