Europa/aktier: Røde markeder før regnskabstal - lakseaktier i hopla

Udgivet den 24-01-2023  |  kl. 12:03  |  

En rød dyne har lagt sig over de europæiske aktiemarkeder, hvor samtlige toneangivende indeks ligger med mindre fald i middagshandlen, mens handlerne afventer regnskabssæsonens komme.

Til gengæld er der spring i de norske lakseproducenter, efter at der er udsigt til bedre skattevilkår.

Det brede Stoxx 600-indeks falder ved middagstid 0,2 pct. Det tyske DAX-indeks ligger nede med 0,3 pct. mens franske CAC 40 falder 0,1 pct. Det britiske FTSE 100 dykker 0,4 pct.

Helt i toppen af det fælleseuropæiske Stoxx 600 ligger norske Salmar, der stiger 6,2 pct. Det sker efter rygter om ændringer i skattereglerne for lakseopdræt.

Ifølge Geir Pollestad fra regeringspartiet Senterpartiet er de nuværende skatteregler, der er baseret på en fast afregning over for alle, en fejl, og i stedet bør skatten være fastsat ud fra den faktiske omsætning, skriver det norske finansielle nyhedsbureau TDN Direkt.

Foruden Salmar er det også med til at sende branchefællen Mowi op med 3,7 pct.

Der er også fremgang til britiske Rolls-Royce, som producerer flymotorer. Her har finanshuset Exane BNP Paribas løftet sin anbefaling til "neutral" fra "underperform", og det sender aktien op med 3,3 pct.

Det er en kærkommen håndsrækning til Rolls-Royce, efter at den britiske storbank Barclays anbefalede sine kunder at være varsomme over for aktien, før årsregnskabet for 2022 præsenteres den 23. februar, da prognosen for 2023 meget vel kan skuffe.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯