Europa/lukning: Danske DSV og Mærsk i top og Pandora i bund på dag med humøret i top

Udgivet den 01-07-2024  |  kl. 17:45  |  

Der var god stemning så langt øjet rakte på de europæiske børser mandag - men det var på børsen i Paris, at begejstringen var højest. Det skyldes søndagens franske valg, der ikke gav et stærk nok mandat til det yderste højrefløjsparti RN.

Det franske CAC 40-indeks endte med et plus på 1,1 pct. - og landets store banker som BNP Paribas, Société Générale og Credit Agricole steg 2,8-3,6 pct.

- Markedet er begyndt at forstå, at et højrefløjsflertal er mindre sandsynligt. Og fortællingen kan fortsat være en kilde til kortsigtet lettelse for markederne, siger Ben Gutteridge, porteføljemanager hos Invesco, til Reuters.

Franske aktier har haft det svært, siden den franske præsident udskrev et lynvalg i sidste måned. CAC 40 lukkede fredag i sit svageste niveau i mere end fem måneder på grund af bekymringer over Frankrigs finanspolitik under en ny regering.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks steg 0,3 pct. efter fire på hinanden følgende handelsdage med tab.

Men mandag viste tal, at den tyske inflation er tæmmet, efter data viste, at prisstigningerne foregår i et lavere gear end tidligere.

Der var dansk i top og bund af aktieindekset.

DSV og A.P. Møller-Mærsk steg henholdsvis 7,2 pct. og 6,2 pct., efter det kom frem, at rederigiganten Mærsk ikke længere er med i budkampen om den tyske logistikgigant DB Schenker.

Beslutningen om at trække sig sker efter en gennemgang af DB Schenkers forretning, der er forløbet over de seneste måneder.

Også DSV, der rygtes at være en del af budkrigen, steg på nyheden.

I bunden af Stoxx 600 lå smykkeselskabet Pandora med et fald på 4 pct. uden selskabsspecifikt nyt.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯