Europa/lukning: Energipapirer stod for skud på rød aktiedag

Udgivet den 04-06-2024  |  kl. 17:52  |  

Med energi- og råvaresektorerne som de hårdest ramte var der rødt over hele linjen på tværs af de største europæiske aktiemarkeder tirsdag.

Faldende oliepriser gjorde ondt på energisektoren, og samtidig var også bankaktierne sendt på retur af den anden handelsdag i træk med faldende renter frem mod rentemødet hos Den Europæiske Centralbank (ECB), som torsdag ventes at sænke sin ledende rente for første gang i denne cyklus.

Endelig blev der også taget lidt gevinst ud af markedet efter en stærk periode i starten af året.

- Det er forståeligt, at markedet har opført sig, som det har i første kvartal, men hvis man kigger på de bredere indikatorer, har der hele tiden været visse tegn på, at historien måske ikke er så stærk, som man kunne have troet, siger Chris Scicluna, der er økonom hos Daiwa Capital, til nyhedsbureauet Reuters.

DAX-indekset i Tyskland faldt med 1,0 pct., og det franske CAC 40-indeks satte sig 0,7 pct. I London faldt FTSE 100-indekset med 0,4 pct., og samlet set faldt det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks med 0,5 pct.

ENERGIAKTIER RAMT AF OPEC-PLANER

Energisektoren satte sig tungest med et dyk på 2,7 pct. for den gruppe af aktier under Stoxx 600-indekset.

Det er planer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede - kendt som Opec+ - der lige nu sætter olieprisen under pres.

Opec+ vil nemlig igen øge produktionen - ifølge Bloomberg News tidligere end ventet - og det skaber bekymring for overudbud og sender derfor priserne ned.

Prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i august, faldt tirsdag med 1,2 pct. til 77,39 dollar efter et fald på 3,4 pct. mandag.

Det var i øvrigt femte handelsdag i træk, at prisen faldt.

Blandt enkeltaktierne kunne nedturen aflæses hos blandt andet BP, der faldt med 3,7 pct. til 463,20 pence i London, og Shell, som faldt med 2,3 pct. til 32,13 euro i Amsterdam.

Også banksektoren var presset tirsdag med et fald på 2,1 pct. med baggrund i blandt andet fortsat faldende markedsrenter.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder