Europa/lukning: Pakke fra ECB fik kun kortvarig effekt

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 17:56  |  

En ny pakke med pengepolitiske lempelser fra Den Europæiske Centralbank, ECB, blev torsdag mødt med aktiestigninger, men plusserne gik relativt hurtigt i sig selv igen, og torsdagen endte med små udsving i de toneangivende indeks.

Det brede Europa Stoxx 600-indeks steg med 0,2 pct. til 390,59 efter en overgang at have ligget næsten 0,8 pct. højere.

Også i USA var der pæne udsving i løbet af torsdagen, hvilket ifølge nyhedsbureauet Dow Jones skyldtes, at rygter på Bloomberg, om at Trump-administrationen overvejer at tilbyde Kina en begrænset handelsaftale, senere blev afvist af Det Hvide Hus.

Blandt enkeltaktierne gjorde det britiske supermarkedskæde WM Morrison sig bemærket med en kursstigning på 4,8 pct. Fremgangen fulgte et halvårsregnskab, der indeholdt et ekstraordinært udbytte og meldinger om en flerårig aftale med Amazon.

Der var torsdag også medvind til Norwegian, efter at flyselskabet onsdag efter børslukning kunne fortælle, at en foreløbig optælling viser opbakning til at forlænge løbetiden på obligationsgæld for 3,4 mia. norske kr. Lånet står ellers til at udløbe i december og næste år.

Norwegian, der først vil have det endelige resultat af optællingen den 16. september, steg 5,9 pct.

Blandt torsdagens negative islæt var franske Alstom, der blandt andet producerer tog. Den franske industrikoncern Bouygues solgte en stor aktiepost i Alstom med rabat, og det sendte aktien ned med 4,9 pct. Bouygues faldt 0,3 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder