Europa/lukning: Rift om Rolls og klø til lufthavnsejer på rød dag

Udgivet den 06-12-2022  |  kl. 17:50  |  

De europæiske aktiemarkeder tog igen vand ind tirsdag oven på store kursfald i USA, hvor stærke nøgletal både fredag og mandag har mindet investorerne om, at renten formentlig vil være høj igennem længere tid.

Netop høje renter er gift for aktiemarkedet, og Wall Street fik såvel mandag som i den tidlige handel tirsdag store klø.

Noget mere stille gik det for sig i Europa, hvor det paneuropæiske Stoxx 600-indeks dog gik i samme retning og tabte 0,6 pct. oven i et minus på 0,4 pct. mandag. Siden årsskiftet er indekset faldet 10 pct.

I bunden af det europæiske marked faldt lufthavnsoperatøren Aeroport de Paris, der blandt andet driver lufthavnen Charles de Gaulle, efter at den hollandske lufthavnsoperatør Royal Schiphol Group solgte en stor aktiepost i det franske selskab.

I alt har Royal Schiphol skilt sig af 3,9 pct. af aktierne i Aeroport de Paris til en pris på 133 euro per aktie. Det svarer til en rabat på 9,9 pct. i forhold til mandagens slutkurs. Den franske lufthavnsaktie faldt endnu tungere med 13 pct. til 128,50 euro.

Imens summede motorproducenten Rolls-Royce lystigt og steg 3 pct., efter at det amerikanske forsvar tildelte en stor helikopterordre til Rolls-Royces samarbejdspartner Textron.

Rolls-Royce leverer motorer til Textron, og kan ifølge børshuset Jefferies over tid hente omkring 5-6 mia. dollar på ordren. Hertil kommer 6-7 mia. dollar på serviceaftalen, skriver Bloomberg.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯