Europa/middag: Elgiganten-ejer trodser den negative aktiestemning

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 12:20  |  

Der er fald på de store europæiske aktiemarkeder torsdag efter to dage med solid fremgang på tværs af børserne i Europa.

Ved middagstid torsdag falder det tyske DAX-indeks 1,2 pct., det britiske FTSE 100-indeks bakker 1,4 pct., ligesom det franske CAC 40-indeks går 1,7 pct. tilbage. Det danske C25-indeks skiller sig ud med en fremgang på 0,3 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks falder samtidig 2,3 pct. efter stigninger på 3,1 pct. onsdag og 8,4 pct. tirsdag.

- Vi har haft to gode dage, hvor vi har fået et "rebound" med solide stigninger. I det lys er der nu nogle, der på den korte bane trækker sig lidt tilbage, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank.

Et af torsdagens lyspunkter i Europa er den britiske elektronikgigant Dixons Carphone, der blandt andet ejer kæden Elgiganten.

Aktien bliver sendt 4,1 pct. op på børsen i London, på trods af at selskabet torsdag har advaret om, at det ikke kan nå de tidligere udmeldte forventninger til indtjeningen og gældsniveauet for 2019/20 på grund af coronavirusudbruddet.

Tidligere forudså Dixons Carphone et justeret overskud for skat på 210 mio. pund og en lavere nettogæld på årsbasis.

Koncernen vil ikke fremlægge nye forventninger, før den har et bedre overblik over de finansielle konsekvenser af virusudbruddet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dixons Carphone har dog de seneste uger set en fremgang i salget, fordi flere køber forskelligt udstyr til hjemmekontoret. I de 11 uger frem mod den 21. marts er det sammenlignelige elektroniksalg vokset med 8 pct.

Hvis der kun fokuseres på de seneste tre uger, er salget gået frem med 23 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Den svenske tøjkoncern Hennes & Mauritz er omvendt en af de mest faldende aktier i Europa blandt de store selskaber. Selskabet har ellers fået løftet anbefalingen af finanshuset UBS til "neutral" fra "sælg".

H&M-aktien falder 5,9 pct. torsdag efter to gode dage med store stigninger på 8,8 pct. onsdag og 13,2 pct. tirsdag. Siden årets start er aktien dykket næsten 35 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder