Fed-chef om renten: Usikkert om vi er restriktive nok

Udgivet den 27-09-2023  |  kl. 17:59  |  

Der hersker fortsat usikkerhed om, hvorvidt den amerikanske centralbank har hævet renterne nok til at tæmme inflationen.

Det siger Neel Kashkari, chef for centralbankens afdeling i Minneapolis, i et interview med CNBC.

Meldingen kommer bare dagen efter, at han lagde navn til en rapport, der antydede, at der er risiko for, at renterne skal stige yderligere og meningsfyldt fra det nuværende niveau for at bringe inflationen ned på 2 pct.

Nogle af hans bekymringer skyldes, at økonomien på en række områder virker til at ignorere, at renterne er steget.

- En ting, der gør, at jeg forbeholden over for, om vi er så restriktive, som vi tror, er, at forbruget er forblevet robust, og BNP-væksten fortsætter med at outperforme, siger Kashkari.

Han peger desuden på, at de to sektorer i økonomien, der traditionelt er mest følsomme over for renteforhøjelser, biler og boliger, begge har vist tegn på, at bunden er nået, og i nogle tilfælde er begyndt at vise et opsving.

På Wall Street har man længe frygtet, at centralbanken i sin inflationsbekæmpelse skyder over målet og sender økonomien i recession.

Men det er bestemt ikke centralbankens mål, siger Kashkari til CNBC.

- Hvis vi er nødt til at holde renten højere i længere tid, er det, fordi de økonomiske fundamentale faktorer er endnu stærkere, end jeg tror, og de økonomiske svinghjul snurrer, siger ha og fortsætter:

- Det er ikke indlysende for mig, at det betyder, at en recession er mere sandsynlig. Det kan bare betyde, at vi har brug for en højere rente for at få inflationen ned på 2 pct. igen.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  USA❯