FLSmidth-branchefælle ser stærk efterspørgsel på mineudstyr forsætte

Udgivet den 25-10-2024  |  kl. 08:18  |  
Aktie tabel

Der er positive meldinger om efterspørgslen fra minekunderne i regnskabet for tredje kvartal fra den svenske mineudstyrskoncern Epiroc.

Selskabet, der er i samme branche som danske FLSmidth, melder om en stærk efterspørgsel fra minekunderne i kvartalet, som da også bød på flere store ordrer i den del af forretningen.

Samlet var de store ordrer på rekordhøje 1,1 mia. euro, hvilket bidrog til en organisk ordrevækst for udstyr på 11 pct. i kvartalet. Omvendt er selskabet negativt påvirket af en svag efterspørgsel inden for byggeri, som også var ventet.

- På kort sigt forventer vi, at den underliggende efterspørgsel inden for minedrift, både efter udstyr og eftermarked, vil forblive på et højt niveau, mens efterspørgslen fra bygge- og anlægskunder forventes at forblive svag, skriver Epiroc i regnskabet.

I tredje kvartal steg driftsindtjeningen med 1 pct. til 3,28 mia. svenske kr., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 3,31 mia. svenske kr.

Omsætningen steg 5 pct. til 15,7 mia. svenske kr., hvor analytikerkonsensus lød på 15,8 mia. svenske kr.

De modtagne ordrer i kvartalet opgøres til 15,52 mia. svenske kr., hvilket var på niveau med analytikernes forventninger og 8 pct. over niveauet i samme kvartal sidste år.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder