FLSmidth / Lafarge overvejer salg af indiske cementaktiviteter

Udgivet den 20-12-2012  |  kl. 10:05  |  

Den store franske cementproducent Lafarge overvejer angiveligt at sælge en ejerandel på 20-25 pct. af sine indiske cementaktiviteter for omkring 300 mio. dollar. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som citerer to anonyme kilder med kendskab til sagen. Kilderne værdifastsætter hele den indiske cementdivision hos Lafarge til omkring 1,2 mia. dollar. Ifølge Reuters, så er kapitalfonden KKR og den statsejede kapitalfond Temasek fra Singapore blandt en gruppe af selskaber, som er interesseret i ejerandele i den indiske division hos Lafarge.

Lafarge er formentlig også interesseret i et frasalg af hele sin indiske division, såfremt en strategisk investor skulle være interesseret i dette, rapporterer Reuters. Lafarge i Indien havde i 2011 en produktionskapacitet på 8,4 mio. tons cement om året, hvilket var ensbetydende med en markedsandel på 20 pct. på det indiske cementmarked.

Ifølge Aktiefokus oplysninger har FLSmidth en markedsandel på den gode side af 60 pct. i Indien på leveringen af udstyr til cementproducenterne. Aktiefokus bemærker hertil, at cementmarkedet i Indien desuden er præget af mindre cementfabrikker, hvor man typisk køber mere udstyr forskellige steder fra og altså ikke kun fra en enkel leverandør, hvilket fører til forholdsvis flere ordrer under FLSmidths grænse for offentliggørelse af fondsbørsmeddelelser på ordrer på over de 200 mio. kr.

Udgivet af: Aktiefokus

Seneste nyheder