Forsikringselskaber opdager flere tilfælde af svindel - citat

Udgivet den 21-01-2019  |  kl. 08:00  |  

Antallet af sager om forsikringssvindel er på ét år steget med 21 pct. Nu har forsikringsselskabet Tryg ansat tidligere politiefterforskere til at gå forsikringssager efter i sømmene for at afsløre forsøg på svindel.

Det skriver Berlingske Business.

Danske forsikringsselskaber oplever hvert år, at tusindvis af kunder forsøger at få udbetalt erstatninger, de ikke er berettigede til. Tal fra landets største forsikringsselskab, Tryg, viser, at der i 2018 blev afdækket svindel for 120 mio. kr. - en stigning på 70 pct. i forhold til 2015.

Af 1700 efterforskede sager fandt Tryg sidste år omkring 700 tilfælde af svindel.

- Vi finder mere svindel i kraft af, at vi fokuserer mere på det og afsætter flere ressourcer til det. Det er ikke, fordi vi kan se, at dele af befolkningen svindler mere, end de har gjort førhen, siger Tanja Frederiksen, der er kommunikationschef i Tryg, til Berlingske Business.

Selv om Tryg de seneste år har uddannet sine ansatte til bedre at kunne opdage tegn på svindel, vurderes det, at der kun opdages omkring 1 pct. af den samlede forsikringssvindel.

Om der er 10 pct. at finde, er Tanja Frederiksen ikke sikker på, men kommunikationschefen siger til Berlingske Business, at det ville gøre en stor forskel, hvis Tryg kunne øge den opdagede svindel med blot et eller to pct.point.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder