Fredagens aktier: Ambu toppede på grøn fredag for C25

Udgivet den 01-07-2022  |  kl. 17:05  |  
DSV - Lager

Ambu tog sammen med blandt andet Bavarian Nordic og de grønne aktier i Vestas og Ørsted førertrøjen i fredagens første etape af tredje kvartal og andet halvår på de finansielle markeder.

Det skete på en dag med generelt svag risikovillighed i Europa og USA, men hvor det danske marked isoleret set klarede sig godt efter tre dage på stribe med fald.

Vestas blev efter to tunge dage løftet efter trods alt at have hevet en del ordrer hjem før kvartalsafslutningen torsdag, mens Ambu rejste sig efter et tungt dyk torsdag.

Bavarian blandede sig i toppen efter endnu en ordre på koppevacciner fra de amerikanske myndigheder.

Generelt var humøret herhjemme i bedring efter nogle nervøse dage med fald til C25-indekset både tirsdag, onsdag og torsdag, idet recessionsfrygten igen tittede frem.

Fredag steg eliteindekset med 1,6 pct. til 1599,23. Over ugen faldt det dog med samlet 0,3 pct.

- Vi var hårdt ramt i går og kører pænt i dag. Det kan godt være, at der har været noget med kvartalsafslutningen, der har spillet os et puds, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til MarketWire.

- Vi har også haft en grim uge med store kursfald, og det er jo ikke unormalt, at vi ser rebounds efter større fald, fortsætter han.

På den konto steg Ambu med 7,3 pct. til 73,96 kr. efter et dyk på 7,8 pct. onsdag.

VESTAS HAVDE SKUFFENDE ORDREKVARTAL TRODS SLUTSPURT

Vestas steg med 2,7 pct. til 153,98 kr.

Det skete, efter at selskabet torsdag kunne melde om en række ordrer, som dog fortsat langt fra har været nok til at tilfredsstille markedet, hvis man kigger på andet kvartal som helhed.

- Vestas har været i fokus op til kvartalsafslutningen på grund af en skuffende ordreindgang. Der kom et par store ordrer til sidst, men det ændrer ikke ved, at andet kvartal ender som en skuffelse rent ordremæssigt. Det havde markedet dog allerede luret, og derfor kører Vestas med op på den gode markedsstemning, siger Martin Munk.

Med ordreindtaget torsdag endte Vestas med annoncerede ordrer på samlet 1783 megawatt (MW) i andet kvartal, og dertil kommer så et ukendt antal uannoncerede ordrer, som først offentliggøres ved halvårsregnskabet i august.

Ifølge Martin Munk vil det dog med stor sandsynlighed slet ikke være nok til at bringe Vestas op omkring konsensus i markedet, der ifølge ham er på cirka 4000 MW.

BAVARIAN LØFTET AF AMERIKANSK ORDRE

Bavarian Nordic steg med 3,9 pct. til 243 kr., efter at selskabet ud på eftermiddagen modtog endnu en ordre på koppevacciner fra de amerikanske myndigheder.

Den amerikanske regering har bestilt 2,5 mio. doser.

- Udbruddet af abekopper fortsætter med at udvikle sig med en hidtil uset hastighed, og vi bifalder den amerikanske regerings beslutning om at prioritere leveringen af vores vaccine for at muliggøre bredere adgang for dem, der er i risiko for infektioner, siger administrerende direktør Paul Chaplin i en meddelelse.

MÆRSK TRUKKET AF POSITIV ANBEFALING

Mærsk-aktierne klarede sig nådigt fredag, hvor B-aktien blev løftet med 0,4 pct. til 16.620 kr.

Det kan blandt andet hænge sammen med, at amerikanske JPMorgan har løftet sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra "neutral" og sat et kursmål på massive 30.800 kr. mod tidligere 23.655 kr. ifølge data fra Bloomberg News.

Hos Bank of America er det gået den anden vej, da banken ifølge PLX AI har sænket sin anbefaling af Mærsk til "neutral" fra "køb" og reduceret kursmålet kraftigt til 18.400 kr.

Lundbeck har desuden fået løftet sit kursmål hos JPMorgan til 46 kr. fra 40 kr. Her er anbefalingen stadig "overvægt", og B-aktien i medicinalselskabet steg med 4,8 pct. til 36,11 kr.

For DSV bød fredagen på en stigning på 0,7 pct. til 998,20 kr. Ifølge PLX AI har Bank of America sænket sit kursmål til 1350 kr. fra 1600 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

FLSmidth kunne glæde sig over en ordre på 400 mio. kr. til en cementfabrik i Asien. Aktien faldt alligevel 2,0 pct. til 171 kr.

Blandt sidepapirerne fik Bang & Olufsen sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" hos norske ABG Sundal Collier.

Aktien faldt med 0,4 pct. til 13,80 kr. efter et dyk på 4,8 pct. torsdag.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯