Onsdagens danske avisuddrag med NKT, gaspriser og Evergrande

Udgivet den 22-09-2021  |  kl. 07:13  |  

BØRSEN

NKT: UDSIGT TIL ORDRE PÅ 8,2 MIA. KR.

Kabelkoncernen NKT er kommet meget nær en ordre på 8,2 mia. kr. i USA. Aftalen ventes indgået inden udgangen af 2022. Projektet skal føre canadisk strøm fra vandkraft til New York City. (Forside + side 10)

DANMARKS UNGDOM I KÆMPE JOBBOOM

Fra marts til juni er beskæftigelsen steget med 110.000 personer. To ud af tre nye i job i denne periode er under 30 år. (Forside + side 18-19)

GASMARKEDET I EUROPA SENDT TIL VEJRS

Priserne på gas er steget til vejrs. Markedet står i en ekstraordinær situation, hvor efterspørgslen på energi er ekstremt høj, mens varelagrene står næsten tomme. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

CHIKANESAGER MARTRER MILLIARDKONCERN

Til en gallafest i juni 2021 blev tre yngre medarbejdere udsat for upassende og krænkende adfærd af deres øverste chef i milliardvirksomheden Danbred, der har den magtfulde erhvervsorganisation Landbrug & Fødevarer som storaktionær. En mellemledergruppe sendte et brev til bestyrelsen, der fortsat bakker op om direktøren. (Forside, side 4-7)

REGERINGEN TRODSER FLERE ADVARSLER OG FREDER BOLIGMARKED

Regeringen freder boligmarkedet, fastslår erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et møde tirsdag, hvor udviklingen beskrives som mere stabil. Regeringen har skullet tage stilling til advarsler fra blandt andet Finanstilsynet og Nationalbanken, der har anbefalet stramninger. (Side 8)

DANISH CROWNS GYLDNE KINA-EKSPORT NULSTILLET

Den lukrative eksport af danske svinekødsudskæringer til Kina er lige nu fuldstændig indstillet. Katastrofeopbremsningen har fået slagterigigantens indtjening til at styrtdykke. (Side 12-13)

OLDGAMLE COMPUTERCHIPS DRILLER BILPRODUCENTERNE

Det er så gamle og umoderne computerchip, der bliver brugt i nutidens biler, at det ikke giver mening for en chipproducent at prøve at skrue produktionen op. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

REGERINGEN AFVISER INDGREB MOD AFDRAGSFRIE LÅN

Henstillingen om et boligangreb, der er kommet fra Det Systemiske Risikoråd, afvises af erhvervsminister Simon Kollerup. Henstillingen kommer efter udviklingen på det danske boligmarked under coronakrisen. (Forside + side 8)

DERFOR ER EVERGRANDE PÅ RANDEN AF KONKURS

Den kinesiske ejendomsgigant Evergrande er på randen af konkurs. Et højspændt kinesisk boligmarked, en ny politisk retning og en gæld, der svarer til næsten hele Danmarks bruttonationalprodukt, er blandt faktorerne. (Side 6-7)

.\\˙ MarketWire

Astrid Larsen

Relaterede nyheder