Fredagens danske avisuddrag med Bioporto, fyringer og coronakrise

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 06:44  |  

BØRSEN

INKASSOFIRMAER GÅR GLIP AF FORRETNING

Inkassofirmaer har stadig svært ved at overtage gæld for bankerne, på trods af at Finanstilsynet har gjort det lettere at inddrive gælden. (Forside + side 6-7)

BIOPORTO-AKTIEN STIGER TIL VEJRS PÅ NYT OM CORONATEST

Den danske biotekvirksomhed Bioportos aktie skyder op, efter at selskabets coronatest har vist lovende resultater og nu ifølge Bioportos topchef er få skridt fra en godkendelse. (Forside + side 8)

HOTELLER I JYLLAND FIK BEDRE SOMMER END I 2019

Mens coronakrisen har ramt hotelbranchen i hovedstaden, har de jyske hoteller haft en bedre sommer end i 2019. Det viser nye tal fra Nets. (Forside + side 24-25)

LANDBRUG & FØDEVARER KRITISERER REGERINGENS CO2-FORSLAG

Regeringens forslag til en ensartet afgift på CO2-udledning kritiseres af Landbrug & Fødevarer, der ikke mener, at det giver mening, og at det i værste fald kan slå landbruget ihjel. (Forside + side 28)

DANSK FLYSELSKAB VENTER AT GÅ I NUL TRODS CORONA

Flyselskabet DAT venter at gå i nul i 2020, selv om trafikken i år har været minimal som følge af corona. (side 14)

P27: BETALINGSSERVICE SKAL REGULERES PÅ NIVEAU MED ANDRE

Hvis der skal skabes konkurrence på området for betalingstjenester, skal Betalingsservice reguleres lige så stramt som andre betalingstjenester, mener direktør i P27. (side 18)

DANSKERNES FORBRUG AF DELEBILER STIGER

Danskernes forbrug af delebiler er steget under corona, erfarer flere udbydere på området. (side 22)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ØKONOMER: DANSK ØKONOMI VIL LIDE UNDER KRISEN I MANGE ÅR

Økonomer advarer om, at coronakrisen kan sætte sig præg på væksten herhjemme i mange år. Krisen har accelereret tendenser inden for blandt andet arbejdsmarked og handel, som betyder, at mange af de ramte job ikke kommer tilbage. (Forside, side 6-7).

DANSK SOFTWAREKOMET SIGTER EFTER VÆRDI PÅ 80 MIA. KR. I STOR BØRSNOTERING

Wall Streets appetit på softwareselskaber synes ingen ende at tage i disse dage, og danske Unity Technologies har nu hævet prisen på sine aktier forud for børsnoteringen fredag. Den nye aktiepris værdiansætter selskabet til knap 80 mia. kr. (side 4).

NYKREDIT-FORMAND: NÆGTER LØNSTIGNING PÅ 156 PCT.

Formand Nina Smith nægter at modtage en lønforhøjelse på 156 pct. årligt for sit arbejde i den forening, Forenet Kredit, der er hovedaktionær i Nykredit. Hun er markant underbetalt i forhold til sammenlignelige formandsposter, viser en analyse. (side 8)

EKSPORT TIL KINA REDDER DANISH CROWN GENNEM SVINEPEST-KRISE

Udbruddet af svinepest i Tyskland har fået kødpriserne til at styrtdykke i Europa. Danish Crown ser dog ud til at kunne ride stormen af på grund af selskabets store eksport til Kina (side 10).

BERLINGSKE BUSINESS

FIRE UD AF TI TOPCHEFER REGNER MED FALDENDE ANTAL ANSATTE

Fire ud af ti topchef i Berlingskes Toplederpanel venter, at antallet af medarbejdere vil falde i de kommende måneder, mens landets selskaber fortsat har problemer med at fylde ordrebogen. (Forside + side 6-7)

PENSIONSTOP ALLIERER SIG MED ADVOKAT MOD ARNE-SKAT

Forsikrings- og pensionssektoren mener, at det er bankerne, der må finansiere regeringens "Arne-pension." Det afvises af Finans Danmark. (side 10-11)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder