Fredagens obligationer: Stærk jobrapport sendte renten stejlt op

Udgivet den 05-08-2022  |  kl. 17:02  |  

Store rentestigninger skyllede ind over obligationsmarkedet fredag i kølvandet af en stærk amerikansk jobrapport.

Beskæftigelsen steg mere end dobbelt så meget som ventet, arbejdsløsheden faldt overraskende, og timelønningerne afveg også fra økonomernes bud ved at stige mere end forudset.

- Wow, det her er spektakulært. Ledigheden i USA er tilbage på det laveste i mere end 50 år. Det sker blot to år, efter at ledigheden bragede op idet højeste siden 1930'erne, konstaterer cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre i et notat.

På obligationsmarkedet steg renterne da også stejlt efter jobrapporten, der øger sandsynligheden endnu en stor renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank på mødet til september. På de seneste to møder har banken hævet renten aggressivt med 75 basispoint.

- Summen af nøgletal med kraftig jobvækst, laveste ledighed i 50 år og mærkbare lønstigninger bekræfter, at der er flere renteforhøjelser på vej fra den amerikanske centralbank. Tempoet skal kort og godt tages ud af økonomien med renteforhøjelser, som i sidste ende vil bremse den galoperende inflation, vurderer Jeppe Juul Borre.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation i 1,22 pct. - 13 basispoint mere end torsdag.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯