GN/Jyske: Stadig en dyr aktie trods stærk Audio-præstation

Udgivet den 23-08-2018  |  kl. 11:16  |  

Jyske Bank skruer op for sit kursmål for aktien i GN Group efter onsdag morgens stærke regnskab for andet kvartal fra selskabet.

Her blev forventningerne i GN Audio for tredje gang i år opjusteret, mens væksten i særligt headset-divisionen var noget bedre end ventet.

Det har efterfølgende fået Jyske Bank til at løfte sit kursmål til 270 kr. fra 250 kr., mens anbefalingen dog fastholdes i negativt terræn på "sælg".

Og det skyldes den relativt høje prissætning, som præger både GN og de øvrige selskaber omkring høreapparatindustrien.

- Aktien er stadig dyr. De store stigninger i sektoren har været drevet af en multipelekspansion, og der er vi nu kommet op på nogle niveauer, hvor jeg har lidt svært ved at retfærdiggøre en højere anbefaling, siger Janne Vincent Kjær, der er analytiker hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Tidligere har GN handlet med en lille rabat til William Demant Holding, og nu handles den faktisk med en lille præmie, uddyber hun.

AUDIO KAN ENDE I TOPPEN AF FORVENTNINGERNE

Kigger man på regnskabet for andet kvartal isoleret set, var det ganske stærke takter, der blev fremvist fra særligt selskabets headset-division, GN Audio, fastslår Janne Vincent Kjær.

GN Audio leverede i andet kvartal en organisk vækst på hele 19 pct. mod ventet 15,2 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Driftsresultatet (EBITA) steg til 207 mio. kr. mod ventet 190 mio. kr., hvilket gav en EBITA-margin på 18,3 pct. mod ventet 17,4 pct.

For hele 2018 opjusterede GN Audio i regnskabet for tredje gang i år sine forventninger, så der nu sigtes efter en organisk vækst på 16-19 pct. mod tidligere ventet "op til" 15 pct.

Forventningerne til driftsmarginen (EBITA) er uændret på "mere end" 18 pct.

Og med den nuværende kurs kan GN Audio ifølge Janne Vincent Kjær ende helt i toppen af de forventninger.

- Audio leverede rigtig stærkt, og jeg tror, at det positive momentum meget vel kan fortsætte ind i andet halvår også, så Audio kan ende i den høje ende af de opjusterede forventninger, siger analytikeren.

- Det er også meget positivt, at Audio vender tilbage til positiv vækst på forbrugersiden, uddyber hun med henvisning til, at netop den del har givet negativ vækst i mange kvartaler i træk, men vendte til fremgang i andet kvartal.

MERE UDFORDRENDE FOR HEARING

For GN's høreapparatselskab, GN Hearing, ser det mere vanskeligt ud at nå de opstillede forventninger, der blev fastholdt i regnskabet og fortsat lyder på en organisk vækst på "mere end" 6 pct. samt en EBITA-margin på "mere end" 20 pct.

Efter første halvår har GN Hearing realiseret en organisk vækst på 5 pct. samt en EBITA-margin på 19,3 pct. Dermed er selskabet fortsat bagud i forhold til egne forventninger.

Med lanceringen af det nye trådløse topprodukt Resound Linx Quattro kan GN dog lige netop løbe det sidste i land i andet halvår, lyder vurderingen fra Jyske Bank.

- Det ser lidt mere udfordrende ud for Hearing-delen, hvor det kan vise sig at være lidt for ambitiøst med forventningerne. Men jeg tror, at det lige når at blive reddet på målstregen af lanceringen af Resound Linx Quattro, som kan være med til at sikre, at GN Hearing lige netop når op på en vækst på over 6 pct., siger Janne Vincent Kjær.

Siden regnskabet for andet kvartal onsdag morgen har også en stribe andre finanshuse hævet deres kursmål for GN-aktien. Herunder kan du se en oversigt over ændringerne:

Finanshus Anbefaling nu Anbefaling før Kursmål nu Kursmål før
Jyske Bank Sælg Sælg 270 250
Danske Bank Sælg Hold 310 290
Deutsche Bank Ikke oplyst Ikke oplyst 425 375
Credit Suisse Underperform Underperform 295 265
DNB Markets Sælg Sælg 270 250
Commerzbank Køb Køb 360 320
SEB Hold Hold 310 260
Handelsbanken Akkumuler Akkumuler 360 350

Kilder: Bloomberg News, Reuters og bankerne selv

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder