Har du behov for en individuel pensionsordning?

Udgivet den 03-08-2016  |  kl. 11:52  |  
Arkiv: Foto

Det er meget forskelligt fra person til person, om man ønsker en individuel pensionsordning. Det afhænger bl.a. af, hvor meget du vil have at leve for som pensionist.

Følgende spørgsmål kan være med til at afklare, om det er en god ide at oprette en individuel pensionsordning:

  • er du i stand til at opnå din ønskede levestandard med de lovbaserede pensioner og arbejdsmarkedspensioner, når du går pension?
  • er du og din nærmeste familie dækket godt nok ind, hvis du bliver syg eller dør?

I sidste ende afhænger beslutningen af, hvor meget du kan og vil undvære nu til fordel for dit liv som pensionist. Jo tidligere du begynder at spare op, desto mere har du, når du en dag går på pension. Samtidig er det værd at tage hele din livssituation i betragtning, hvis du overvejer at oprette en individuel pensionsopsparing. Fx er der sædvanligvis flere penge at spare op med, når man ikke også har store udgifter til børneinstitutioner eller nyt hus. Det er også en god ide at tage højde for andre opsparinger, fx hvis du har friværdi i et hus.

Sådan udbetales pensionen

En individuel pensionsordning kan være opbygget på mange forskellige måder, alt efter hvordan du ønsker at få den udbetalt. Man skelner typisk mellem tre forskellige typer:

Livrente/livsvarig pension:
En livrente er normalt livsvarig, men kan også udbetales over mindst ti år. Du kan oprette en livrente, uanset hvor gammel du er, og du kan indbetale så meget, du ønsker.

Ratepension:
Med en ratepension får du årlige udbetalinger i 10 til 25 år. Du kan oprette en ratepension, indtil du når efterlønsalderen. Du kan indbetale så meget, du vil, på en ratepension, og du kan vælge at omlægge den til en livrente/livsvarig pension på et senere tidspunkt.

kapitalpension:
En kapitalpension bliver udbetalt som et engangsbeløb. Kan ikke tegnes længere.

Få uafhængige råd til at forøge din opsparing

Man kan i mange tilfælde forøge pensionsopsparinger markant ved at skære ned på de skjulte udgifter i pensionsordningen.

Der er ikke et spørgsmål om at sætte flere penge af til pension, men et spørgsmål om at bruge de penge man indbetaler og her indbetalt, rigtigt.

Har man svært ved at gennemskue, hvor meget forsikringerne koster, så kan det være en god ide at få en uafhængig rådgiver til at kontrollere, at man ikke betaler unødige udgifter for noget, man kan få billigere eller har et andet sted. Faktisk kan man sige, at der er én ting, der er mere kompliceret end pension - og det er prisen på pension!

Vil du vide mere om optimering af din pension - klik her.

Udgivet af: Draupnir

Tags:  Pension❯ 

Relaterede nyheder