Italiensk motorvejsselskab dykker efter sammenbrud i forhandlinger

Udgivet den 13-07-2020  |  kl. 12:55  |  

Aktien i det italienske infrastrukturselskab Atlantia, der er ejet af den rige italienske Benetton-familie, dykker stort på børsen i Milano. Det sker, efter at den italienske premierminister har afvist selskabets endelig bud på en løsning af en to år gammel konflikt om driften af de italienske motorveje.

Aktien falder mandag 15,5 pct. til 11,31 euro.

Det skriver Bloomberg News.

Atlantia ejer nemlig 88 pct. af selskabet Autostrade, der driver de italienske betalingsmotorveje af samme navn. Men efter et dødbringende kollaps af en motorvejsbro i Genoa for snart to år siden har en majoritet af koalitionen bag den italienske premierminister arbejdet på at få selskabets licens til drift af motorvejene trukket tilbage.

Det har medført et længerevarende tovtrækkeri mellem parterne, hvor især det populistiske parti Femstjernebevægelsen har været primus motor for at få det Benetton-ejede selskab smidt for porten.

I weekenden sendte Atlantia sit endelige bud på en løsning af konflikten, men det har Guiseppe Conti altså mandag afvist - ifølge Bloomberg efter pres fra Femstjernebevægelsen.

Ifølge premierministeren, der kalder forslaget for "pinligt", efterlader det kun mulighederne, at Autostrade mister sin licens til drift, eller at Benetton-familien trækker sig fuldstændigt fra motorvejsselskabet.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder