Jyske Bank ser mulig Danske Bank-overraskelse - kursmål løftes

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 09:19  |  
Arkiv: Foto

Der er i år potentiale for en øget indtjening hos Danske Bank, og det har fået Jyske Bank til at skrue op for sit langsigtede kursmål for aktien. I en analyse af aktien løfter banken tirsdag kursmålet til 130 kr. fra 110 kr.

Jyske Bank ser dermed et stigningspotentiale på 21 pct. for aktien, der mandag faldt 1,6 pct. til 107,35 kr., og banken har da også en købsanbefaling af aktien.

Baggrunden for de løftede estimater er blandt andet, at Jyske Bank vurderer, at Danske Bank kan overraske markedet positivt med bedring i nettorenteindtægterne.

Det kan blandt andet komme, hvis banken indfører negative renter for privatkunder. Indføres det ved en beløbsgrænse på 750.000 kr., som andre danske banker har gjort, kan det løfte indtjening med 2 pct.

- Da det er vores overordnede forventning, at renteniveauet i 2020 vil forblive lavt og omkring samme niveau som 2019, vurderes det derfor som overvejende sandsynligt, at banken i løbet af 2020 vil introducere negative renter for at afhjælpe margin-presset yderligere og løfte indtjeningen permanent, skriver Jyske Banks analytiker Anders Haulund Vollesen i analysen.

Derudover forventer Jyske Bank også, at bankens transformationsomkostninger bliver lavere end ventet, og at væksten i Sverige bliver højere end markedets, efter at den i 2019 led et knæk.

- Sverige er et højprofitabelt geografisk segment, hvor banken som markedsudfordrer bør kunne tage markedsandele. Vi vurderer derfor, at banken vil vækste mere end markedet i 2020. Selvom øgede markedsandele kan ske på bekostning af fortsat marginpres, ser vi det stadig som langsigtet positivt for aktien, skriver banken i analysen.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder