Jyske Bank: Ugen starter først i morgen

Udgivet den 29-05-2006  |  kl. 08:47  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Jyske Bank kommentarer til højrentemarkedet:

Sidste mandags overskrift lød ”hvad venter denne uge?”. Vi spåede volatilitet. Og det fik vi. Dog pegede en del på, at markedet fandt en vis stabilitet senere på ugen. Hvad så med de kommende 5 dage?

US-nøgletal (PCE deflator) lagde i fredags et fundament, da de kom som forventet. Aktiemarkeder og VIX-indekset er også faldet lidt til ro, dvs. en yderligere faktor, der bør være stabiliserende.

Fremadrettet: Økonomiske nøgletal på de traditionelle markeder er Feds referat af seneste møde og jobrapporten fredag. På Emerging Markets vil omdrejningspunktet være centralbankmødet i Brasilien onsdag og de tyrkiske inflationstal fredag.

Konklusion: Selvom markedet lader til at have normaliseret sig en smule, er der stadig en del faktorer, der kan ændre stemningen igen. Vær opmærksom på, at dele af Europa havde lukket i torsdags og fri fredag. I mellemtiden lukkede US- og London handlere spekulative positioner inden de fik lov at gå på en lang weekend. Alene det faktum kan være en grund til at have haft lidt mere stabile markeder.

I følgende graf viser månedsperformance af udvalgte lokale valutaer mod EUR. Det fremgår tydeligt, at højrentelande har un-derperformet. Det er lidt overraskende at se, at HUF’en på trods af de økonomiske ubalancer har klaret sig så flot, endda med posi-tivt afkast. Det kan tilskrives følgende faktorer: 1) EU-ankeret. 2) Investorer havde i forvejen undervægt i HUF-aktiver. 3) Mange negative forventninger er allerede prist ind.

Latinamerika:

Brasilien: IPCA-15 inflationen kom ud en smule højere end forventet på 0,27 % m/m. Forventningerne lå for en stigningstakt på 0,24%. Faktoren, der drev tallet op var de statsregulerede priser (hovedsageligt medicinpriser), men også benzinprisen ses som synder. Renset for de regulerede priser, ser billedet dog positivt ud og understøtter vores holdning for en rentelempelse på 50bp til 15,25 % onsdag.

Mexico: Centralbanken fastholdt som forventet deres nøglerente på 7,00 %. I en pressemeddelelse forlød det, at der p.t. ikke er plads til flere rentelempelser og der holdes et vågent øje med den stigende risikoaversion og høje råvarepriser, da de kan true infla-tionsforventningerne.

Østeuropa:

Tyrkiet: SDIF (Savings Deposit Insurance Fund) udtalte, at de overvejer at sælge USD privatiseringsindtægter på FX-markedet, dvs. køb af tilsvarende TRY. SDIF er en del af finanstilsynet og likviderer aktiver for banker, der er gået i betalingsstandsning. Nyheden er selvfølgelig positiv for markedet, men modstridende udmeldinger fra forskellige offentlige instanser omkring rig-tigheden af rygtet, gør nok svært for valutaen at vinde terræn for alvor. Desuden foku-serer investorerne på inflationstallene fredag.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder