JYSKE BANK - Valuta: Kold tyrker

Udgivet den 09-12-2002  |  kl. 14:20  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Jyske Bank dagens kommentar til valutamarkedet:

Finansmarkederne var endnu engang for langt fremme i skoene med hensyn til de økonomiske fundamentaler. En kendsgerning, som tydeligt blev afsløret i fredags. Den overvejende del af de finansielle aktører havde sat sig op til nogle gode arbejdsløshedstal fra USA. Derfor fik de chokerende dårlige tal mange til at droppe både dollaren og aktierne. Stigningen i arbejdsløshedsprocenten fra 5,7 til 6,0 samt det overraskende fald i antallet af nyansættelser rev sløret fra deres øjne og underminerede deres tro på et kommende opsving i amerikansk økonomi. Ved første øjekast lignede det en kold tyrker for mange markedsdeltagere.

Massakre på Pennsylvania Avenue

Men ikke kun finansmarkederne var chokerede - også det Hvide Hus. Hurtigt efter offentliggørelsen af de økonomiske nøgletal blev både finansministeren Paul O'Neill og den økonomiske toprådgiver Lawrence Lindsey forvandlet til blot historie. Begge blev fyret på foranledning af det Hvide Hus. Det skabte virkelig finansielt røre. Dollaren faldt under 101 overfor euroen, og specielt USD/JPY blev ofret på markedets antagelse om, at den "stærke dollar" politik kunne blive "parkeret" af O'Neills efterfølger. I øjeblikket stiger spekulationerne med hensyn til de mulige efterfølgere. De bedste bud involverer John Snow, bestyrelsesformand for CSX, som finansminister og Stephen Friedman, Goldman Sachs, som økonomisk toprådgiver. Ikke desto mindre går markedets håb på en større forståelse og flair for de finansielle markeder, og Bush håber utvivlsomt på en langt mere aggressiv finanspolitik for at klare de dybtgående problemer i økonomien. Indtil nu er løbet dog helt åbent, og alle venter på en offentliggørelse af det økonomiske team.

Følgelig træder valutamarkedet også vande, men det ser ud til, at pund og dollar kommer til at lide, og at yennen - i det mindste overfor dollaren - vil styrkes, verbal intervention eller ej. Vi forbereder os på et fornyet gensyn med den tidligere top omkring 102,20 i EUR/USD, og sandsynlige niveauer omkring 120 i USD/JPY.

Med hensyn til EUR/GBP så købte vi vores solgte niveauposition tilbage på 63,77 fredag formiddag i erkendelse af, at vores målområde på 63,40 syntes uopnåeligt. Dette efterlader os med en 100% lang position, som vi agter at tage med os op til minimum 65,00.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder