Kina: Fremgang for statsejede entrepriser efter reformplan

Udgivet den 16-01-2018  |  kl. 06:34  |  

Der er fremgang for de statsejede kinesiske virksomheder, mens nedlukning af hensygnende koncerner og effektivisering af de mere sunde forretninger til stadighed pågår.

Det samlede overskud i de statsejede kinesiske virksomheder steg 15,2 pct. i 2017 til 1400 mia. yuan (218 mia. dollar). Det fremgår af data fra en regeringskonference mandag ifølge det statslige nyhedsbureau, Xinhua.

Det samlede overskud er det højeste nogensinde, noterer den kommunistiske partiavis People's Daily.

Overskuddet kommer i forlængelse af den kinesiske regerings plan fra 2015, der blev søsat for at revidere den hensygnende og gældstyngede statslige sektor gennem lancering af et radikalt reformprogram, der havde til formål at gøre statsejede virksomheder mere markedsorienterede og rentable.

Ifølge Xinhua steg driftsindtægterne for statsejede virksomheder 13,3 pct. sidste år til 26.400 mia. yuan, mens de samlede aktiver ifølge People's Daily nåede op på 54.500 mia. yuan ved udgangen af sidste år efter en stigning på 7,9 pct. i forhold til 2016.

REFORMPLANER PRESSER BEDRE PRÆSTATIONER FREM

Kina har allerede reduceret antallet af virksomheder administreret af staten gennem en række højt profilerede fusioner og overtagelser. De resterende statsejede virksomheder er blevet presset til at forbedre deres præstationer for at tiltrække privat kapital.

Reformer for at fremme blandet ejerskab inden for sektorer som energi, olie, gas, shipping og telekommunikation har ført til en privat kapitalindsprøjtning på mere end 90 mia. yuan i 2017, ifølge Shanghai Securities News.

De statsejede virksomheder har også haft gavn af opsvinget i en række større industrisektorer det seneste år samt af en kampagne for at lukke tabsgivende "zombievirksomheder" og nedbringe overskydende kapacitet inden for områder som stål og kul.

People's Daily rapporterer tirsdag, at Kinas statsejede virksomheder opfyldte målet om at lukke 1200 "zombievirksomheder" ved udgangen af sidste år.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
25/05/18

 
0,00%
 
25/05/18

 
0,00%
 
25/05/18

 
0,00%
 
25/05/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder