Kina: Shanghai-kapitalforvalter reducerer aktieeksponering til nul

Udgivet den 25-04-2022  |  kl. 06:34  |  

Den hidtidige succesfulde kinesiske hedgefond Shanghai Banxia Investment Management Center har reduceret sin aktieeksponering til nul.

Det skriver Bloomberg News.

Fonden, der var den bedst præsterende makrohedgefond i Kina i 2020, venter nu en forværret økonomisk udvikling og yderligere fald i aktiemarkedet.

Fonden, der administrerer mere end 5 mia. yuan (knap 800 mio. dollar), har også lukket næsten alle short-positioner i råvarer efter at stigende priser har ført til tab.

- Dette år kan blive endnu værre for fondsforvaltere end 2008. Det er nu meget svært at finde en strategi, hvor man kan tjene penge, vurderede fondens chef og grundlægger, Li Bei, ifølge Bloomberg News.

Afviklingen af investeringerne komme trods kraftige opfordringer fra politiske beslutningstagere i Beijing til at købe op i aktiemarkedet.

Så sent som fredag udstedte det kinesiske finanstilsyn en "vejledning" om at købe aktier og optrappe indsatsen for at dæmme op for kursfald.

Det skete på et møde med investorer inklusive den kinesiske gigantiske socialsikringsfond samtidig med at det toneangivende CSI 300-indeks droppede til det laveste niveau siden juni 2020.

Uforudsigelige begivenheder som krigen i Ukraine og den hurtige
spredningen af omicron-covid-varianten har fanget de kinesiske investorer på det forkerte ben, mens indikationer og løfter om nye lempelser ikke har materialiseret sig.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Kina❯  Shares❯