Kriseramt spilkæde skuffer igen

Udgivet den 10-09-2019  |  kl. 22:59  |  

Amerikanske Gamestop, der driver en kæde af videospilbutikker, falder med op mod 16 pct. i tirsdagens eftermarked, da koncernen med sin prognose for helåret rammer under forventningerne på Wall Street.

Gamestop regner med en justeret indtjening per aktie i intervallet mellem 1,15 og 1,30 dollar, hvilket er under forventningerne hos analytikerne på i snit 1,57 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News. Nærmere bestemt er midtpunktet af prognosen knap 22 pct. under konsensus.

Selskabet fik samtidig i sit andet kvartal et justeret underskud per aktie på 32 cent, mens omsætningen landede på 1,29 mia. dollar. Analytikerne må være skuffede, for de havde ifølge Bloomberg News på forhånd regnet med en indtjening per aktie på minus 19 cent og en omsætning på 1,44 mia. dollar.

Den underliggende vækst i butikkerne, det sammenlignelige salg, skuffede også med et fald på 11,6 pct. mod ventede, ifølge Consensus Metrix, 9,4 pct.

Gamestop, der blandt andet presses af onlinehandel og af, at mange videospil nu kan downloades online i abonnement direkte fra spiludviklerne, planlægger at forbedre indtjeningen ved at omstrukturere og gennemføre besparelser, fremgår det af kvartalsregnskabet. Desuden skal lagerstyringen forbedres, ligesom Gamestop vil udvide udbuddet med produkter med højere indtjeningsmarginer. Endelig er der udsigt til butikslukninger.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder