Luksusaktier kan komme under pres efter sløjt Louis Vuitton-regnskab

Udgivet den 16-10-2024  |  kl. 07:55  |  

Det kan ende med at blive endnu en presset dag for luksusaktierne på børserne onsdag, efter at den franske luksusgigant LVMH, som står bag brands som Louis Vuitton og Moët, tirsdag efter markedslukning kunne præsentere et dårligere end ventet regnskab for årets tredje kvartal.

LVMH-regnskabet viste, at koncernen så en tilbagegang i omsætningen for kvartalet på 3 pct. Her var der ventet en fremgang på 1 pct. Et fald, der i store træk skal tilskrives den svage kinesiske efterspørgsel.

- Det har bidraget til investorernes bunke af bekymringer over en sektor, der er stærkt afhængig af Kina. Det har taget dampen ud af det nylige rally i luksusaktier, der fulgte nyheden om kinesiske stimuluspakker, skriver Reuters Ankur Banerjee onsdag morgen.

De europæiske luksusaktier havde allerede tirsdag en presset dag, hvor aktier som L'oreal, Moncler og Christian Dior faldt med op til 3,9 pct.

Samtidig blev amerikanske aktier som Ralph Lauren og Estée Lauder sendt ned med op til 3,2 pct. tirsdag, umiddelbart efter at LVMHs regnskab landede.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯