Mærsk sælger olieforretningen for lige over 47 mia. kr. -NY

Udgivet den 21-08-2017  |  kl. 09:09  |  
Arkiv: Maersk

A.P. Møller-Mærsk har indgået aftale om salg af Mærsk Olie & Gas for 7,45 mia. dollar, eller lige over 47 mia. kr. Køber er det franske olieselskab Total.

Som vederlag modtager Mærsk 97,5 mio. aktier i Total svarende til en ejerandel på 3,76 pct. Aktierne har en værdi af 4,95 mia. dollar. Herudover overtager Total kortfristet gæld på 2,5 mia. dollar. Endelig er det aftalt, at Total overtager samtlige nedlukningsforpligtelser, som for øjeblikket er opgjort til 2,9 mia. dollar.

Handlen, der er betinget af godkendelser fra relevante myndigheder, ventes gennemført i første kvartal 2018. Opgjort per 30. juni 2017 udgør avancen for A.P. Møller-Mærsk efter skat 2,8 mia. dollar. En del af avancen indregnes løbende frem til closing og indregnes på closing.

Pengene fra handlen planlægges i vidt omfang udbetalt til aktionærerne.

- Forudsat at nuværende investment grade niveau opretholdes, forventer A.P. Møller-Mærsk at udlodde en væsentlig del af værdien af Total S.A. aktierne til aktionærerne i A.P. Møller-Mærsk i løbet af 2018/19 som ekstraordinært udbytte, aktietilbagekøb og/eller udlodning af Total S.A. aktier, hedder det i meddelelsen.

Som følge af transaktionen bliver Maersk Oil omklassificeret til et aktiv, der besiddes med henblik på salg.

Total vil ifølge Mærsk opretholde olie- og gasforretningens stærke position i Nordsøen med betydelige baser i København og Esbjerg og med Danmark som operationsbase for Totals samlede aktiviteter i Danmark, Norge og Holland.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Relaterede nyheder