Mærsk/Dansk Aktionærforening: ros for investorvenligt tiltag

Udgivet den 27-02-2014  |  kl. 10:03  |  

Der er stor ros til A.P. Møller - Mærsk fra Dansk Aktionærforening for planen om at uddele fondsaktier til aktionærerne. Den lavere kurs på Mærsk-aktien vil gøre den mere interessant for de private investorer, mener foreningen, der på længere sigt godt kunne tænke sig et split, så aktien bliver endnu billigere.

- Det her betyder jo, at Mærsks aktiekurs kommer ned i et helt andet niveau, som bliver meget mere interessant for mange private investorer, siger direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen.

Jens Møller Nielsen forklarer, at en uddeling af fondsaktier til de eksisterende aktionærer er noget, som Dansk Aktionærforening tidligere har spurgt til hos Mærsk, men som koncernen hidtil ikke rigtigt har vist interesse for. Nu tager olie- og rederikoncernen imidlertid skridtet, og det er "interessant og vigtigt".

Indtil videre har Mærsk-aktien ifølge aktionærforeningens direktør været udelukket, når en privat investor eksempelvis beslutter sig for at investere 100.000-200.000 kr. og gerne vil fordele det på 5-6 aktier.

- Især når sådan nogle som os og andre gode kræfter anbefaler nybygyndere at investere i nogle af de største danske virksomheder, har det været et problem, at man tidligere skulle op med 66.000 kr. for at komme om bord i Mærsk-aktien, fortæller Jens Møller Nielsen, der på sigt gerne så aktien blive splittet.

- I princippet og på det lange sigt, så vi gerne, at man splittede aktien yderligere. Men det er også et kulturspørgsmål, som man må have en vis forståelse for, og vi synes, at det er et rigtigt godt signal, at man nu åbner sig over for nye private investorer og gør det nemmere for private investorer at være i aktien. Derudover vil man formentlig få en større likviditet i aktien, vurderer Lars Møller Nielsen, der glæder sig over, at en af Danmarks største virksomheder bliver tilgængelig for en større skare af private investorer.

A.P. Møller-Mærsk meddelte i forbindelse med årsregnskabet for 2013 torsdag morgen, at selskabet vil udlodde fondsaktier til sine aktionærer. Aktiekapitalen foreslås udvidet fra nominelt kr. 4.395.600.000 til nominelt kr. 21.978.000.000 ved udstedelse af fondsaktier for nominelt kr. 17.582.400.000.

Det fordeles med 8.791.200 nye A-aktier og 8.791.200 nye B-aktier. Det svarer til 4 nye aktier for hver gammel. Dermed bør aktiekursen efter tildelingen i princippet være en femtedel af den nuværende.

/ritzau/FINANS

Michael Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder