Maersk Drilling/CEO: Sænker vores omkostninger når vi hjælper kunderne

Udgivet den 25-02-2019  |  kl. 14:01  |  
Aktie tabel

Tættere partnerskaber med olieselskaberne og et fokus på at assistere dem med at nedbringe omkostningerne er en stor del af strategien hos Maersk Drilling.

Det øgede fokus på at hjælpe kunderne med at spare penge har også hjulpet selskabet selv med at mindske omkostningerne, fortæller Jørn Madsen, der er administrerende direktør hos Maersk Drilling.

- Det meget interessante er, at da vi begyndte at have det fokus, så gør vi det faktisk billigere. Hvis man skal være dygtig til at hjælpe kunderne, så skal man have styr på sin egen butik, og det har betydet, at vores egne omkostninger er faldet, samtidig med at kundernes også er gået ned, siger han i forbindelse med kapitalmarkedsdagens mandag.

Maersk Drillings hovedaktivitet består i at udleje borerigge og -skibe til oliebranchen, og det er en industri, der er præget af store udsving.

Borebranchen har været presset gennem flere år, siden et fald i olieprisen og en opbremsning i de store olieselskabers investeringslyst i 2014-2015 skabte mangel på arbejde for mange borerigge.

En smule af presset er aftaget de seneste år, men der er stadig et stykke vej til de gyldne tider for selskaberne i industrien. Det store fokus på at hjælpe kunderne med at nedbringe de overordnede omkostninger er Maersk Drillings forsøg på at skille sig ud fra konkurrenterne i markedet.

- Hvis man kan gennemføre en brønd med den samme kvalitet og det samme sikkerhedsniveau på kortere tid, så er der en besparelse for kunderne. Det hjælper vi med at gøre - dels med de systemer, vi har bygget ind i vores operationsmodel, dels ved at samarbejde meget tæt med vores kunder og hjælpe dem med at finde mulighederne, siger Jørn Madsen.

I 2017 indgik Maersk Drilling eksempelvis et femårigt samarbejde med det norske olieselskab Aker BP, og aftalen indebærer, at det danske borerigselskab står for alt jack up-arbejde på norsk sokkel for selskabet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder