Maersk Drilling/fmd: Regner med god balance i aktien fra start

Udgivet den 25-02-2019  |  kl. 13:04  |  
Arkiv: Foto

Der er pæn interesse for at investere i Maersk Drilling, når selskabet går selvstændigt på børsen med en forventet første handelsdag den 4. april.

Det gælder både de eksisterende Mærsk-aktionærer, der også bliver Maersk Drilling-aktionærer ved noteringen, og eventuelt nye aktionærer, der kan købe sig ind i selskabet efter noteringen.

Derfor skal man ikke frygte, at balancen i aktien bliver forskubbet af, at en række af de nuværende Mærsk-aktionærer vil benytte børsnoteringen til at forlade Maersk Drilling-delen med det samme.

Sådan lyder vurderingen fra Claus V. Hemmingsen, der er bestyrelsesformand hos Maersk Drilling og viceadministrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk.

Han forventer dog, at der i den kommende periode venter en masse dialog med en stribe af de større aktionærer i Mærsk, der blandt andet tæller flere pensionskasser herhjemme.

- Siden vi annoncerede i august 2018, at vi ville gå den her vej, har vi selvfølgelig haft nogle dialoger, men kun på basis af, at vi jo ikke har kunnet dele nogen væsentlige detaljer. Nu har vi vores kapitalmarkedsdag i dag, og her har vi en række mennesker, vi skal tale med, siger Claus V. Hemmingsen til Ritzau Finans i forbindelse med mandagens kapitalmarkedsdag hos Maersk Drilling.

- Der bliver også et road show, hvor ledelsen rejser rundt til aktionærer i USA, Storbritannien, Norge og Danmark. På den hjemlige front har vi jo også nogle store investorer, og dem tager vi selvfølgelig individuelt. Vi kan i sagens natur først nu begynde at tale i detaljer, og det er det, investorerne gerne vil have, fortsætter bestyrelsesformanden.

TROR PÅ GENERELT GOD MODTAGELSE

A.P. Møller Holding har allerede bekræftet sin position som langsigtet aktionær i Maersk Drilling med en garanteret lock up-periode på 360 dage.

Og fonden har formentlig heller ikke tænkt sig at sælge ud efter den periode. Hvorvidt de øvrige store aktionærer har samme tilgang, kan kun tiden vise, men det er i hvert fald forventningen hos Maersk Drilling selv.

- Det er selvfølgelig det, vi forventer og håber på, at de har. Vi forventer også generelt en god modtagelse. Nu har vi talt om i over to år, at vi ville fokusere A.P. Møller-Mærsk. Noteringen her er det sidste store skridt i den sammenhæng. Så vi tror, at investorerne vil tage i mod, at de får en separat aktie, de kan forholde sig til, siger Claus V. Hemmingsen.

- Vi har jo blandt andet annonceret en intention om, at der ikke er nogen A- og B-aktier. Det håber vi, at investorerne også vil tage godt i mod. Så jeg forventer, at de alt i alt vil være positive over for A.P. Møller-Mærsk, men også positive over for at modtage en Maersk Drilling-aktie, som de kan forholde sig til, fortsætter han.

GOD ANALYSEDÆKNING I VENTE

Et vigtigt element i at opretholde interesse i Maersk Drilling som selvstændigt selskab blandt både de store institutionelle aktionærer - og hos de private - er, at der er interesse for aktien på analysesiden.

Og den del af ligningen er allerede på plads, lyder det fra selskabets bestyrelsesformand.

- Vi ved fra banker og analytikere, at der vil blive sat tid af til at følge Maersk Drilling. Der er en stor interesse for aktien i sig selv, og det er jo vigtigt, at der kommer et analytikerkorps på den. Og det lader det til, at der gør, siger Claus V. Hemmingsen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder