Mandagens aktier: Demant var flyvende oven på rivals opjustering

Udgivet den 28-09-2020  |  kl. 17:04  |  
Arkiv: Foto

En opjustering fra en konkurrent sendte mandag Demant til tops på det danske aktiemarked, hvor der var fremgang til langt de fleste C25-aktier, og C25-indekset satte rekord.

C25-indekset endte 1,6 pct. højere i 1495,70, og slog dermed den seneste lukkerekord på 1492,81 fra den 17. september med bred margin. Der var fremgang til samtlige indeksmedlemmer.

Helt i toppen endte Demant med en stigning på 10 pct. til 198 kr., og også kollegaen GN Group gjorde det godt med en stigning på 3,9 pct. til 484,70 kr.

OPJUSTERING FRA SCHWEIZISK RIVAL

Fremgangen skal ses lyset af, at den schweiziske høreapparatrival, Sonova, er kommet bedre end ventet gennem coronakrisen og derfor opjusterer forventningerne til den første halvdel af sit skæve regnskabsår 2020/21, som løber frem til udgangen af marts næste år.

Koncernen forudser, at omsætningen i første halvår vil nå op på 79 pct. af niveauet fra samme periode sidste år. Tidligere lød forventningen på mellem 65 pct. og 75 pct.

Samtidig opjusteres forventningerne til driftsmarginen i første halvår. Sonova venter nu en EBITA-margin målt med udgangspunkt i schweizerfranc på omkring 15 pct.

- Demant har selv indikeret i sit regnskab, at det gik bedre, men de seneste uger har aktien lidt under, at investorerne spekulerer i, at det måske ser noget sortere ud end forventet på grund af den genopblussen af corona, som vi ser i Europa, siger analysechef i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Det er der dog ifølge analysechefen ikke noget, der tyder på i Sonovas udmelding, som han kalder "relativt bullish".

- Så må vi se, om de har ret, men jeg tror, at markedet bliver overrasket over, hvor "bullish" Sonova er gående ind i deres andet halvår. Vi ser jo genopblusningen i Europa, så at indikere vækst er et noget mere positivt signal, end markedet har forventet, siger Michael Friis Jørgensen.

BANKERNE RETTER SIG

Blandt vinderne var også bankaktierne, Danske Bank og Jyske Bank, der steg henholdsvis 4,6 pct. og 1,6 pct. til kurserne 83,98 kr. og 177,15 kr.

Den europæiske banksektor lå godt til mandag, efter at indekset for banker fredag endte i det laveste niveau siden 1988.

CHR. HANSEN SÆLGER DIVISION FOR MILLIARDBELØB

For Chr. Hansen bød weekenden på et frasalg. Det har længe ligget i kortene, at den danske ingredienskoncern Chr. Hansen skulle afhænde sin naturfarve-division, Natural Colors, til en villig køber, og lørdag var der endelig bid.

Det er den svenske kapitalfond EQT, der har købt divisionen for omkring 6 mia. kr. Salget påvirker ikke Chr. Hansens langsigtede finansielle målsætninger, og provenuet fra salget vil blandt andet blive brugt til at reducere gælden.

Chr. Hansen-aktien steg 2,3 pct. til 696,40 kr.

Der var også nyt fra Vestas, der annoncerede en hollandsk ordre på 80 megawatt og endte midt i C25-indekset efter en stigning på 1,9 pct. til 974,60 kr.

Blandt sidepapirerne steg Torm 4 pct. til 43 kr. Finanshuset Evercore hævede kursmålet for en aktie i Torm til 76,61 kr. fra 69,01 kr. Anbefalingen er uændret "outperform".

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder