Mandagens internationale avisuddrag med ECB og Google

Udgivet den 17-08-2015  |  kl. 07:45  |  

FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):

MERKEL KÆMPER FOR RO PÅ INTERNE LINJER

Den tyske kansler Angela Merkel er stødt på de hidtil mest højlydte protester fra sit eget parti under gældskrisen. Uroen kommer samme uge, som det tyske parlament skal stemme om en ny græsk redningspakke på 86 mia. euro, næsten 650 mia. kr., og har fået Merkel til at blive hjemme fra regeringsbesøg i både Italien og Brasilien for at samle støtte til afstemningen. (MERKEL FIGHTS TO CONTAIN GREECE REBELLION)

KINA: CENTRALBANK VARSLER MERE VOLATILITET

Den kinesiske centralbank har advaret investorer om mere "to-vejs volatilitet" i handelen med landets yuan. Bankens cheføkonom siger desuden, at landets regering ikke har til hensigt at indgå i en valutakrig. (PBOC WARNS OF MORE TWO-WAY RENMINBI VOLATILITY)

ECB GIVER BANKER LÆNGERE TID TIL RISIKO-CHECK

Den Europæiske Centralbank har i stilhed forlænget sin egen deadline for en gennemgang af risikomodellerne hos Europas største banker fra et-to til fire år. Risiko-checket kan tvinge bankerne til at polstre sig yderligere mod tab og nedskrivninger. (ECB DOUBLES THE TIME NEEDED TO REVIEW BANKS' RISK MODELS)

UBER SKRUER OP FOR SIKKERHEDEN

Taxatjenesten Uber har firedoblet sit sikkerhedsteam i et forsøg på at komme bekymringer om datasikkerhed og hackere til livs. I februar blev Uber kritiseret efter, at personlig information om 50.000 chauffører var blevet lækket. (UBER TO BEEF UP SECURITY TEAM IN PUSH TO STRENGTHEN DATA SAFETY)

GOOGLES NAVNESKIFT VÆKKER UNDREN

Mange undrer sig over, at Google valgte at fjerne sit enormt succesfulde brandnavn fra selskabet, og kun anvende det til den velkendte søgemaskine. Google var verdens næstmest værdifulde brand, kun overgået af Apple. (GOOGLE REBRAND FACES SEARCHING QUESTIONS)

STÆRK DOLLAR RAMMER UDBYTTER

Globale aktieudbytter falder på årsbasis for tredje kvartal i træk som følge af den stærke amerikanske dollar. I andet kvartal modtog investorerne samlet 404,9 mia. dollar, knap 2700 mia. kr., i udbytter, svarende til et fald på 6,7 pct. i forhold til samme kvartal sidste år. (INVESTORS FEEL THE PINCH AS STRONG DOLLAR HITS DIVIDENDS)

FINANSIEL USTABILITET SKABER EFTERSPØRGSEL PÅ PENGESEDLER

Frygten for finansiel ustabilitet har styrket efterspørgslen på kolde kontanter. Produktionen af pengesedler ventes at stige 5 pct. om året inden for en overskuelig fremtid ifølge Giesecke & Devrient, der ejer Louisenthal, der producerer sedler for omkring 100 forskellige valutazoner. (FEARS OF FINANCIAL INSTABILITY KEEP DEMAND FOR BANKNOTES STRONG)

WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):

KINESISK OPBREMSNING KAN MÆRKES I USA-REGNSKABER

En række amerikanske selskaber melder i deres kvartalsregnskaber om problemer på det kinesiske marked som følge af landets økonomiske opbremsning. General Motors, DuPont og og Juniper Networks er blandt de selskaber, der melder om faldende efterspørgsel og prisdyk. (CHINA'S WOES ECHO IN U.S. EARNINGS)

RUSLAND LUKKER MUNDEN PÅ KRITIKERE

Den russiske regering har i de seneste måneder forsøgt at lukke munden på kritikere, herunder NGO'ere og civilsamfundsorganisationer, der modtager finansiering udefra, ved at stemple dem som en femte kolonne af "fremmede agenter", finansieret af vesten. (RUSSIA SQUEEZES CRITICS AT HOME BY DECLARING THEM 'FOREIGN AGENTS')

ALIBABA STÅR OVER FOR NY TRUSSEL

Alibaba dominerer det kinesiske e-handelsmarked, men står over for en ny trussel, blandt andet fra rivalen JD.com. De to brands konkurrerer blandt andet ved at forsøge at tegne eksklusive kontrakter med kendte brands. (ALIBABA FACES FRESH THREAT FROM RIVALS)

THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):

MERKEL FORVENTER IMF-DELTAGELSE I REDNINGSPAKKE

Angela Merkel forventer, at Den Internationale Valutafond vil være en del af redningspakken til Grækenland. Hun forventede, at IMF-chef Christine Lagarde ville sikre fondens deltagelse, hvis Grækenland levede op til betingelserne om blandt andet pensionsreform. (GREECE BAILOUT DEAL: ANGELA MERKEL EXPECTS IMF INVOLVEMENT)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK):

OLIEPRISENS FALD KOSTER 1000 NORDSØ-JOBS

Lavere priser på olie har ført til lavere investeringer i oliesektoren. Det har blandt andet kostet godt 1000 jobs i Storbritannien for Wood Group, der leverer ingeniør- og produktionsservices inden for sektoren. Nordsøen er blevet hårdt ramt, da omkostningerne ved olieproduktion her kan nå op på omkring 80 dollar, markant højere end den nuværende oliepris. (OIL PRICE CRASH CLAIMS 1,000 JOBS IN NORTH SEA)

/ritzau/FINANS

Ditte Rieland Hansen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Seneste nyheder

17:52 Europa/lukning: Tysk kemikaliekoncern sendt op efter købstilbud
17:37 Samsung nærmer sig fyringsrunde i Sydøstasien og Australien
17:02 Tirsdagens aktier: Bekymring for situationen i Mellemøsten satte ekstra fart på nedturen
17:01 Tirsdagens obligationer: Statspapirer var "sikker havn" på dag med Mellemøst-bekymring
16:31 Iransk missiltrussel får frygt-indekset til at stige stejlt og aktierne til at falde
16:17 Boeing overvejer gigantisk aktiesalg: Vil rejse mindst 10 mia. dollar
16:08 Vigtig amerikansk indikator for aktiviteten i industrien skuffer
16:02 Flere ledige stillinger på jobmarkedet i USA i august
15:48 USA/åbning: Apple tynger og rød aktiestart i New York
15:20 Mærsk i fokus på grund havnestrejke i USA: Et bump på vejen mod faldende fragtrater mener Sydbank
14:51 USA/tendens: Aktier står til at falde før ugens første jobtal
14:25 Baltic Dry-indekset falder 2,6 pct.
14:07 Apple ser lavere efterspørgsel efter ny iPhone vurderer storbank - aktien dykker
13:48 Europa/aktier: Tysk kemikaliekoncern stryger op efter købstilbud
11:39 Obligationer/middag: Laveste tiårige rente i to år efter opbremsning i inflationen
11:27 Inflation går under 2 pct. for første gang i tre år: Økonomer spår lavere renter
11:24 Aktier/middag: Revanche til de defensive anført af Novo mens Mærsk og Vestas falder
09:52 Mærsk-aktien udsat for gevinsthjemtagning efter stærk periode
09:27 DNB ser uforløst potentiale i NTG efter køb af tysk selskab
09:23 Aktier/åbning: Novo til tops - Mærsk, DSV og Vestas i den tunge ende