McDonald's kædet sammen med E. coli-udbrud - aktien styrtdykker

Udgivet den 23-10-2024  |  kl. 06:34  |  

De amerikanske sundhedsmyndigheder i center for fødevarekontrol og forebyggelse (CDC) har tirsdag aften udsendt en advarsel om, et E. coli-udbrud forbundet med McDonald's Quarter Pounders-burgere.

Meldingen sendte straks aktien i burgerkæden ned med næsten 10 pct. i eftermarkedet i USA, inden aktien stabiliserede sig med et fald på 6,7 pct.

CDC oplyser, at 49 personer fra ti forskellige amerikanske delstater er blevet syge, at en ældre person i Colorado er død på grund af bakterien, mens ti er blevet indlagt.

- Dette er en hurtigt udviklende udbrudsundersøgelse. De fleste syge personer rapporterer, at de har spist Quarter Pounder-hamburgere fra McDonald's, og efterforskere arbejder hurtigt på at bekræfte, hvilken madingrediens der er forurenet, hedder det i en advarslen fra myndighederne.

- McDonald's har trukket ingredienserne til disse burgere tilbage, og de vil ikke være tilgængelige for salg i nogle stater.

E. coli er en bakterie, der normalt findes i tarmene hos mennesker og dyr, og de kan forårsage alvorlige sygdomme. Infektioner spredes ofte gennem forurenet mad eller vand og kan føre til symptomer som diarré, mavesmerter og feber.

Kilde: https://www.cdc.gov/ecoli/outbreaks/e-coli-O157.html

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Dividends❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder