Moody's: Shippingindustrien går endnu et hårdt år i møde - citat

Udgivet den 14-12-2016  |  kl. 08:13  |  

Moody's vurderer ikke, at containershipping-selskaber går en lysere fremtid i møde i 2017. Kreditvurderingsinstituttet ser nemlig, at der fortsat vil være en ubalance mellem udbud og efterspørgsel, og at indtjeningen kan komme under endnu mere pres, hvis priserne på skibsbrændstof stiger.

Det skriver Americanshipper.com.

- Siden 2015 har industrien haft meget svage fragtrater, siger Moody's og påpeger, at opretholdelsen og styrken af de nylige ratestigninger er uvis. Fordi mens konsolidering i containershipping fortsætter og måske er med til at reducere priskonkurrencen over tid, så vil en vedvarende forbedring i raterne ikke være sandsynlig i 2017.

- Udbudsvæksten vil fortsætte med at overhale efterspørgselsvæksten og presse fragtraterne, konstaterer Moody's.

Moody's venter, at priserne på skibsbrændstof vil holde sig på et lavt niveau, men skulle de stige, kan det sætte rederiernes indtjening under yderligere pres, da det vil være vanskeligt at overføre prisstigningerne på raterne.

I forhold til tørlast-shipping forudser kreditvurderingsinstituttet, at fragtraterne vil fortsætte med at være lave på grund af den afdæmpede efterspørgsel, men at udskudte fartøjsleveringer, aflysninger og ophugninger vil medvirke til at begrænse kapacitetsvæksten.

/ritzau/FINANS

Anna Fredslund Søjberg +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder