Nilfisk/CEO: Tyskland og Frankrig bag stærkt kvartal i Europa

Udgivet den 14-11-2018  |  kl. 08:50  |  

Nilfisk har haft stærk fremdrift i sin europæiske forretning i tredje kvartal, hvor særligt selskabets to største markeder, Frankrig og Tyskland, har drevet udviklingen. Omvendt har det været et skuffende kvartal for selskabet i Americas, hvor konkurrenten Tennant har haft mere fart på salget.

- Højdepunktet er, at vores europæiske brandede forretning vokser med 8,2 pct. Det er et super flot resultat og drevet af vores to største markeder. Tyskland vokser over 10 pct. og Frankrig over 13 pct.

- Vi har haft et meget stærkt kvartal i Europa. Tilsvarende har vi så også haft et dårligt kvartal i Americas, hvor vi ikke voksede, det er den skuffende nyhed i regnskabet, siger Nilfisks administrerende direktør Hans Henrik Lund til Ritzau Finans.

Den høje vækst i Frankrig er drevet af høj efterspørgsel fra institutioner og industrielle kunder og øget aktivitet på serviceområdet. I Tyskland nyder selskabet godt af favorable markedsforhold og høj efterspørgsel på maskiner, hvilket dog til dels modsvares af udviklingen på serviceområdet.

Også på tværs af de østeuropæiske markeder oplevede Nilfisk tocifrede vækstrater, mens der i Storbritannien var mangel på store volumenaftaler i detailsegmentet og udskudte ordrer som følge af brexit-usikkerhed.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder