Nordea/Sydbank: Et flot regnskab - aktien bør stige

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 07:44  |  
Arkiv: Foto

Nordea har leveret et flot regnskab for tredje kvartal, og bankens aktie bør blive belønnet for præstationerne.

Det vurderer aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank, som hæfter sig ved, at Nordea overrasker positivt på både indtægter, omkostninger og nedskrivninger.

- Nettorenteindtægterne viser en flot udvikling, måske lidt i kontrast til det, vi har set hos nogen af de andre nordiske storbanker i kvartalet. Der viser Nordea altså en bedre udvikling end ventet.

- Omkostningerne er der styr på. Så den her stærke udvikling i omkostningerne, som de også har haft i de foregående kvartaler, den holder de altså ved, siger Mikkel Emil Jensen.

På nedskrivningsposten har Nordea netto tilbageført 2 mio. euro i kvartalet - trods det nuværende miljø med corona, hvor smittetrykket igen er stigende og der genindføres restriktioner i flere lande.

- Nordea har ikke reduceret i ledelsens reservation på 650 mio. euro. og udviser derfor stadigvæk noget forsigtighed i forhold til, at vi jo ser det her stigendes smittetryk og nye restriktioner. Det synes jeg er fornuftigt, men meget positivt, at de realiserede tab i forbindelse med corona fortsat er meget begrænsede, siger Mikkel Emil Jensen.

Han noterer sig desuden en stærk kapitalposition, idet Nordea har opgjort sin kernekapitalprocent, CET1, til 16,4 pct. mod ventet 16,0 pct.

- Så kapitalafdækningen er altså også stærkere end forventet. Så også rigtigt solidt resultat på kapitalen.

- Alt i alt et stærkt resultat, som jeg mener, at aktien kan stige i størrelsesordenen 2-3 pct. på, siger analytikeren.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder